Днес Лукойл преведе авансов данък в размер на 90 млн.

...
Днес Лукойл преведе авансов данък в размер на 90 млн.
Коментари Харесай

Лукойл преведе на държавата авансов данък в размер на 90 млн. лв.

Днес Лукойл преведе предплатен налог в размер на 90 млн. лева, които към този момент са постъпили в държавния бюджет. Това съобщи вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев по време на представянето на функционалностите на BULATSA – Flight Information Portal в постройката на Директива за птиците „ Ръководство на въздушното придвижване “.

„ Тези 90 млн. лева, като размер и като сума, са повече от налозите, които за общо 20 години обратно Лукойл е платил досега на страната “, уточни вицепремиерът. Той посочи, че това стана допустимо след извършените договаряния с компанията, която към този момент е преместила цялата си икономическа активност от Нидерландия в България.

„ Във връзка с европейския правилник за облагане на свърхпечалбите и като корпоративен налог, упованията ми са в идната година Лукойл да заплати налози в размер на към 600 млн. лева, “ изясни Алексиев.

„ Ще създадем всичко допустимо цените на горивата да се запазят и да вървят надолу. Трябва да се работи в две направления....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР