Днес Литва избира парламент, като гражданите на страната са призовани

...
Днес Литва избира парламент, като гражданите на страната са призовани
Коментари Харесай

Литва избира нов парламент

Днес Литва избира парламент, като жителите на страната са призовани да носят свои лични химикалки, с които да маркират своя избор, предава Ройтерс.

Според локалната смесена изборна система през днешния ден ще бъдат определени по пропорционални листи. към половината от мандатите в 141-местния парламент (Сейм).  За останалите места ще се гласоподава мажоритарно, като възможните балотажи са планувани за 25 октомври.

Социологическите изследвания демонстрират, че центристката партия " Литовски съюз на селяните и зелените " на Сквернелис е с близки планирани резултати съгласно социологическите изследвания с дясноцентристкия Съюз " Отечество " - Литовски християндемократи, чиито корени са в антисъветското придвижване за самостоятелност от 80-те години. При предстояща поддръжка за двете партии по към 15 на 100 и още 15 други партии в изборните бюлетини е неизбежно образуването на ръководеща коалиция след изборите, отбелязва Българска телеграфна агенция.

ТАСС цитира резултатите от друга анкета от септември, съгласно които партията на премиера ще вземе 21,2 на 100 от гласовете, следвана от консерваторите с 16,3 и социалдемократите с 12,8 на 100.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР