Днес, когато Австрия вече е поела Председателството на Съвета на

...
Днес, когато Австрия вече е поела Председателството на Съвета на
Коментари Харесай

Концерт Музиката на Западните Балкани отбелязва края на българското европредседателство

Днес, когато Австрия към този момент е поела Председателството на Съвета на Европейски Съюз, София изпраща алегорично обръщение да бъде удължен един от главните цели на Българското председателство - европейската интеграция на Западните Балкани - с концерта навън "Музиката на Западните Балкани ", оповестяват уредниците.

Концертът е в парка зад НДК - новата открита сцена, от 19.00 ч. Достъпът е безвъзмезден, а музиката ще е в осъществяване на групировката Western Balkans Band BG, основана от Теодосий Спасов. Преди нея на сцената ще са "Спектрум " и 4th Edition.
Идеята на групировката Western Balkans Band BG е да сплоти музиканти от страните от Западните Балкани, които посредством невероятната си музика в жанр етноджаз да показват общите корени на своята история и просвета и неповторимото звучене на балканските ритми, наситени с живот, с несравнима страст и спонтанност, означават от екипа. Участват музиканти от страните от Западните Балкани - Васил Хаджиманов, клавишни /Сърбия/, Амар Чешляр, барабани /Босна и Херцеговина/, Йелена Йовович, вокал /Черна гора/, Дритан Хекурани, баскитара /Албания/ и Сашо Гигов - Гиш, перкусии /Македония/.

Изключителният професионализъм и богат театрален опит на музикантите, смесването на ритми и мелодии от обичайния балкански фолклор със западен, съвременен музикален жанр, подсигурява незабравимо преживяване. Музиката им е възпламеняваща детонация от импровизаторски умения, балкански фолклор, рок, джаз и фюжън. Тяхното изкуство няма граници, по този начин както същинското другарство остава за цялостен живот.

Организатори са Министерството на културата и Министерството на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз със съдействието на НДК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР