Днес, когато активният начин на живот се е превърнал в

...
Днес, когато активният начин на живот се е превърнал в
Коментари Харесай

Кои съставки е добре да съдържат добавките за стави?

Днес, когато интензивният метод на живот се е трансформирал в нужда, здравето на ставите и костите е главен приоритет. Независимо дали сте състезател, деен човек, или за вас е значимо да запазите здравето си с напредването на възрастта, добавките играят значима роля в този развой. Но кои съставки са в действителност ефикасни и за какво? А кои от тях се съдържат в питателните добавки?

Хранителни добавки за стави: Защо са значими?

Нашите стави са комплицирани системи, които се нуждаят от разнородни хранителни субстанции, с цел да действат оптимално. С течение на времето естественото изхабяване, пострадванията и някои болести могат да доведат до болежка и инфектиране, които затрудняват придвижването. Тук на помощ идват питателните добавки за стави, които оказват помощ за възобновяване и поддържането на оптималното им положение.

Кои съставки са значими за ставите?

Колаген

Колагенът е главен протеин, който се намира в съединителната тъкан на тялото, в това число и в ставите. Той спомага за поддържането на целостта на хрущяла, който е от значително значение за гладките придвижвания. Тъй като производството на колаген понижава с възрастта, е значимо да си го набираме посредством уравновесена диета и хранителни добавки.

Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е различен значим съставен елемент, който “смазва ” ставите и поддържа влажността на хрущяла. Тя е изключително потребна при остеоартрит, при който се следи понижаване на равнищата на хиалуронова киселина.

Глюкозамин

Глюкозаминът е естествено съединяване, което се съдържа в ставния хрущял и спомага за неговото възобновяване и поддържане. Той е известна съставна част на доста добавки и оказва помощ за понижаване на болката и усъвършенства функционалността им.

Рибено масло и Омега 3

Рибеното масло е богато на омега-3 мастни киселини, които са известни със своите противовъзпалителни свойства. Тяхна друга съществена изгода е, че овладяват възпалението на ставите и усъвършенстват цялостното здраве.

Босвелия

Босвелията е билка, позната от аюрведичната медицина, която се употребява за лекуване на възпаления и болки в ставите. Нейните съставки стопират химическите реакции, които предизвикват инфектиране.

Как да изберем добавки за стави?

Препоръчително е първоначално да се вслушате в сигналите на тялото и да определите от какво тъкмо се нуждае то. В онлайн аптеките може да разгледате разнообразни артикули, които потвърдено оказват помощ при сходни положения. Когато проверявате етикетите, обърнете внимание на дозата и съставките, с цел да сте сигурни, че приемате вярното количество. Уверете се също, че добавката не съдържа евентуално нездравословни субстанции или ненужни подобрители.

Изборът на артикул от потвърден и реномиран производител ще ви даде още по-голяма убеденост в качеството и произхода на добавката. И най-после, само че не на последно място, постоянно е целесъобразно да се консултирате с медицински експерт, с цел да определите кой е най-хубавият метод за вас за поддържане на здрави стави, изключително в случай че сте диагностицирани с някакви болести или приемате други медикаменти.

Правилно подбраните добавки могат да бъдат скъп инструмент в битката със ставните неразположения. Здравето на ставите е значимо за поддържането на деен и здравословен метод на живот. Изборът на верните добавки, богати на колаген, хиалуронова киселина, глюкозамин, рибено масло, омега-3 и босвелия, може да бъде отличен метод да поддържате оптимално им положение и да облекчите болката и възпалението. Винаги търсете професионален медицински съвет, с цел да може да намерите подобаващата добавка за вашите потребности.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР