Днес кметът Пенчо Милков връчи златна значка на маестро Димчо

...
Днес кметът Пенчо Милков връчи златна значка на маестро Димчо
Коментари Харесай

Доайенът на русенската духова музика Димчо Рубчев получи златна значка от кмета

Днес кметът Пенчо Милков връчи златна значка на маестро Димчо Рубчев - диригент на Общинския духов оркестър

Малко след навършване на 60-я си празник ръководителят бе отличен за приноса си в развиването на музикалната емблема на Русе, която оглавява към този момент 27 години.

„ Вашият живот е отдаден на Русе и хората ще Ви запомнят тъкмо по този начин – като човек, творил с чест и достолепие “, поздрави го кметът, връчвайки му значката.

По време на срещата диригентът изрази своето страдание, че макар опцията да се образоват в НУИ „ Проф. Веселин Стоянов “ в учениците липсва предпочитание да изберат духовата музика за свое занятие. От своя страна Милков предложи специалността да се разпространява като музикантите от Биг бенда дават уроци на искащите, като публична част от образователната стратегия.

Друга тематика на диалог бе сформирането на юношески духов оркестър, който да се включва в празничните празнувания на Русе.

Под управлението на Димчо Рубчев съставът на Общинския духов оркестър освен продължава музикалните си обичаи, само че и бележи значимо развиване, обновява и обогатява репертоара си. Като диригент е притежател на Специалната премия на журито в Оломоуц - Чехия (1989), на III премия на конкурс в Нант (1991) и други високи оценки. По мотив честването на 40-годишнината на оркестъра е награден със “Сребърна лира” на Съюза на българските музикални и танцови дейци
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР