Днес Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова благодари и отличи

...
Днес Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова благодари и отличи
Коментари Харесай

Казанлъшки пещерни спасители получиха почетни грамоти за участието им в спасителната акция в турската пещера Морджа

Днес Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова благодари и отличи с Почетни грамоти казанлъшките пещерни спасители Тодор Иванов и Кемал Рамадан за сполучливото им присъединяване в избавителната акция в турската пещера Морджа. Те бяха измежду 17-те български спасители от Пещерни клубове и доброволци, откликнали на акцията за живота на американския спелеолог Марк Дик.

„ Искам да изкажа признателност, схващане, почитание и почит въобще към желанието да спасявате, към тази доста човешка активност, да помагаш в сериозен миг! “, съобщи Галина Стоянова към Тодор и Кемал.

Пещерните спасители споделиха, че акцията преди две седмици в Турция е несравнима поради дъблочината от 1040 метра, където Дик е бил блокиран и невижданата експедитивност от 56 часа на изваждането му, откакто е била пренесена животоспасяваща кръв, заради тежката кръвозагуба на близо четири литра кръв при стомашен кръвоизлив.

Тодор Иванов и Кемал Рамадан описаха, че пътят надолу в третата по дълбочина пещера в Турция в планината Таурус (Тавър), окръг Мерсин е бил открит от българи и това е подкрепило доста бързата организация с турските сътрудници и интернационалната експедиция. На сигнала на Турската Федерация по спелеология за спасяването на потърпевшия американец са откликнали повече от 130 спасители от България, Хърватска, Полша, Италия, Унгария, Украйна, Румъния и Турция.

Тодор и Кемал са част от Общинския доброволчески отряд и постоянно откликват с опита си за разнообразни дела. Кметът Галина Стоянова изрази благодарност за доброволния им труд: „ Искам тези оценки да ги предадете на Вашите деца, с цел да знаят какъв образец им давате със спасяването на човешки животи, да се учат от Вас и да се гордеят! “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР