Днес километрите преди самия граничен пункт са истинско изпитание за

...
Днес километрите преди самия граничен пункт са истинско изпитание за
Коментари Харесай

Възможно ли е някой да лъже повече от Борисов? АМ ”Европа” доказва, че не

Днес километрите преди самия граничен пункт са същинско тестване за нервите, уменията на водачите и издръжливостта на техните коли и товарни камиони. Отсечката повече мяза на част от най-трудното рали на земята „ Дакар “, в сравнение с европейски път

.

Борисов през 2020 година: През 2021 година се чака да бъдат подготвени нови сектори от " Хемус ", от Южната дъга, както и да завърши ремонтът на тунел " Витиня ". Преди това ще е подготвена българската част от автомагистрала „ Европа “ до Калотина.
 
На 22 декември 2022 година „ Европа “ към момента не е подготвена.  
 

Републиканският път Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “-СОП е част от основната трансевропейска транспортна мрежа и обезпечава връзката към трансевропейски кулоар прочут като „ Ориент-Източно Средиземноморски “. Трасето е част от трасето Лондон – Будапеща – Белград – Ниш – София – Пловдив – Истанбул – Калкута. Това е най-пряката връзка, свързваща Западна Европа с Близкия и Средния Изток.

.

Проектът е трябвало да се извърши със средства по Механизма за свързване на Европа и от държавния бюджет. Планираната обща стойност е 177 милиона лв..

Вече 10 години се бави завършването на най-кратката автомагистрала в България. 50-километровото трасе трябваше да е готово през 2012 година И до през днешния ден това е единственият сектор сред Лондон и Истанбул, който не е магистрален. Благодарение на Борисов и неговото ръководство.

.

Преди две години тогавашният министър председател Бойко Борисов се подреди до сръбския президент Александър Вучич за формалното разкриване на новоизградения сектор от автомагистралата от българската граница до град Ниш, Сърбия. Заедно работим с моя другар Вучич по тази част на трасето от Общоевропейския транспортен кулоар – 10, - гордо се изпъчи още незнайния като Меси по това време банкянски политик. Е да де, само че сърбите си свършиха работата и автомагистралата до Ниш от дълго време е реалност, а Борисов ни завеща поизтритите към този момент маркировки и куп неистини.

.

На церемонията по разкриване на сръбската част до Борисов се бе накиприл тогавашният министър на превоза Росен Желязков, който убеждаваше медиите, че всичко е ОК. Нищо не е ОК, само че лъжите избледняват в късата българска памет, а Желязков към този момент е горделив зам.-председател на Народното събрание и си гледа кефа, обезпечен му обилно от българския народ. И е прав, тъй като никой не му търси сметка, нито на Борисов.

.

Ще напомним и злощастният факт, че решението за правата от София до Калотина е взето на 11 ноември 2011 година 11 години по-късно, през декември 2022 година Борисов упреква всички други, че са некадърници и крадци и че единствено той можел да избави България от рецесиите. Както „ построи “ смешните петдесетина километра до Сърбия ли?! Мерси.

.

.

Лъжите на Борисов във връзка с автомагистралите са пословични. През 2015 година той декларира: В рамките на този мандат най-малко половината от Автомагистрала „ Хемус ” ще бъде издигната. Без нея Северна България е изгубена и по тази причина ще бъдат положени оптимални старания тя да бъде построена напълно. Събрахме повече пари от контрабандистите, някой от тях реагират остро, само че няма да ни откажат, тъй като това, което вършим е доста очевидно ”.

.
От Ниш до Калотина от дълго време е по този начин...

 

Контрабандистите реагирали остро, само че не могли да му откажат… Чували ли сте сходно пояснение от естествен политик в някоя друга страна? Няма и да чуете. Тук обаче се събират пари от контрабандистите, които след това се открадват със сакове и куфари от хора и компании, близки до Борисов. Как е допустимо? Очевидно със съдействието на доста институции и със специфичното безучастие на основния прокурор Иван Гешев, който в тази връзка бе за трети път почетен с благоевградски плакет на името на арбитър Джовани Фалконе…

 

Строители на нова България? Гробокопачи им отива доста повече.

 

Витали Роник
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР