Днес Kaufland Service IT HUB – която е част от

...
Днес Kaufland Service IT HUB – която е част от
Коментари Харесай

Kaufland Service IT HUB открива своя втори офис у нас


 Kaufland Service IT HUB открива своя втори офис у нас

Днес Kaufland Service IT HUB – която е част от софтуерната компания Schwarz IT – откри своя втори офис у нас. Към момента в българската организация работят над 100 експерти, а по отношение на разширението на активността се възнамерява до 2020 екипът да бъде подсилен и да се стартирани редица нови планове.

„ Ние сме част от световната група Schwarz Group с над 100 милиарда евро годишен оборот. За нас е огромно предизвикателство и чест от София да развиваме и поддържаме ИТ бизнес за един международен състезател като Schwarz Group. Нашият проект е да доставяме от България новаторски ИТ артикули и решения, които да подкрепят развиването на нашия главен бизнес, да сме конкурентноспособни в една извънредно бързо изменяща се среда и да продължим да променяме света “, отбелязва изпълнителният шеф на Kaufland Service IT HUB България Михаил Петров.

Българското звено започва работа преди към три години, а сега е най-големият хъб в групата. Екипите в компанията работят за усъвършенстване и автоматизиране на процесите, които подкрепят и усъвършенстват търговията на Schwarz в целия свят. Концепцията на Kaufland Service IT HUB не е на аутсорсинг компания, а е ориентирана към взаимната виртуална работа на екипи от България и Германия по планове с обща архитектура и тактика.

Петров признава, че най-трудно е било да се завоюва доверието на притежателите и да се убедят, че България е вярното място за развиване на сходен вид активност. „ Затова се веселя, че успяхме да защитим концепцията си и през днешния ден да сме тук, с цел да отбележим ново начало. Днес ние даваме поръчка да не бъдем единствено структурно определяща компания в региона на бързооборните артикули, само че и да сме структурно определяща компания и в ИТ бизнеса “, споделя изпълнителният шеф.

За триумфа на хъба у нас без подозрение способства и наличието на надарени експерти в бранша. „ Schwarz IT избра България, тъй като тук има доста надарени хора, които са висококвалифицирани и стимулирани. Тук успяхме да намерим нужните хора, от които мощно се нуждаем, с цел да продължим разширението на възходящия ИТ-бизнес на групата “, акцентира Роко Геринг, член на управителния съвет на Schwarz IT. По думите му в бъдеще хъбът у нас ще бъде значима част от цялата екосистема на компанията в международен мащаб, а освен на локално равнище.

„ Днес виждаме действителен образец за това по какъв начин технологиите могат да бъдат употребявани по най-хубавия метод в фирмите, освен за усъвършенстване на процесите и намаление на разноските, само че и за въвеждането на нови и по-удобни услуги за клиентите и повишение на тяхната задоволеност. Това е пътят, по който Европа може да се трансформира в дигитален първенец и нашата упоритост е да изградим интегриран европейски обединен дигитален пазар, в който новаторски компании като Кауфланд да порастват и да се развиват още по-интензивно “, добавя Огнян Златев, началник на Представителството на Европейската комисия в България.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР