Днес жителите на врачанското село Галиче ще гласуват за кмет

...
Днес жителите на врачанското село Галиче ще гласуват за кмет
Коментари Харесай

Галиче си избира кмет, полиция и жандармерия охраняват

Днес жителите на врачанското село Галиче ще гласоподават за кмет на обитаемото място. Частичните избори се постановиха откакто предварително бяха прекъснати пълномощията на към този момент някогашния кмет Ценко Чоков, съобщи Дарик радио.
От две години Чоков е в ареста, а към този момент получи и първа присъда – за похищение, побой и палеж. Гласуването е в четири изборни секции, от които една преносима. Право на глас имат над 1500 гласоподаватели. Те ще избират сред трима претенденти - Страхил Стоянов, повдигнат от ГЕРБ, Веселин Тушинов - от Българска социалистическа партия и Николай Банков - от Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ.

Още от през вчерашния ден, в деня за размисъл, в селото има жандармерия. Униформените ревизираха наред документите на хора и коли в Галиче. Предизборно улиците в Галиче са отчасти асфалтирани.

Полицейското наличие в селото е внушително освен поради вота, само че и поради денонощната защита на предпазен очевидец против някогашния кмет и дребния му наследник Мартин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР