Днес изпратих официален отказ на искането на премиера за отстраняването

...
Днес изпратих официален отказ на искането на премиера за отстраняването
Коментари Харесай

Румен Радев отказа да отстрани шефа на ДАНС

Днес изпратих формален отвод на настояването на премиера за отстраняването на ръководителя на Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), съобщи президентът Румен Радев пред публицисти.

Припомняме, че министър председателят Николай Денков изиска от президента да освободи ръководителя на ДАНС Пламен Тончев при започване на ноември. Правителството координира работата на службите, сподели тогава министър председателят и добави, че е изгубил доверието в управлението на ДАНС.

„ На Съвета по сигурността към Министерския съвет държавното управление обосновава своите решения с анализите и позициите на ДАНС. Това демонстрира доста ясно, че главната причина не е в нарушаването на закона, а в сюжета от записа “, уточни през днешния ден Радев.

Държавният глава разяснява и горещата тематика за отпадането на дерогацията на съветския нефт.

„ Винаги съм имал ясна и кардинална позиция, учредена на ползите на жителите и стопанската система. Всички разбори демонстрират, че едно преждевременно унищожаване на дерогацията води до непростим риск за недостиг на горива и за скок на цените. Явно в календара на сглобката попадат дати за ротации, от които се интересуват единствено те. В календара на жителите има други дати – чакащите сметки и покриването на разноски. Едно ръководство има бъдеще единствено тогава, когато се води от ползите на жителите ”, добави още президентът.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР