Днес испанското правителство ще одобри указ, с който да улесни

...
Днес испанското правителство ще одобри указ, с който да улесни
Коментари Харесай

Испания улеснява компаниите, които искат да напуснат Каталуния

Днес испанското държавно управление ще утвърди декрет, с който да улесни фирмите, които желаят да изоставен незабавно Каталуния и да се записват другаде в Испания. Експертни допускат, че това ще бъде тежък удар върху стопанската система на самостоятелния район, който се чака до дни да разгласи самостоятелност, заяви Ройтерс.
По-рано стана ясно, че две огромни каталунски банки обмислят да реалокират централите си от района поради опасенията си, че може да се окажат отвън еврозоната и поддръжката на ЕЦБ.
На изключително съвещание на борда на шефовете на едната от тях - " Банко Сабадел ", е било взето решение банката да се реалокира в Аликанте, написа " Ел Паис ". " Банко Сабадел " е петата по величина банка в страната.
С признатия декрет пък другата банка - " Кайшабанк ", ще може да се реалокира без да привиква заседание на акционерите.
Управителният съвет на " Кайшабанк " ще разиска през днешния ден възможното овакантяване. Именно това е банката с най-голяма пазарна оценка, заемайки съвсем 50% от банковия бранш на Каталуня.
Испанският Конституционен съд към този момент блокира съвещанието на локалния парламент на Каталуния, планувано за понеделник, на което трябваше да се разиска резултата от референдума в неделя и вероятно да се вземе решение за оповестяване на самостоятелност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР