Днес Индия се превърна в третата държава в света с

...
Днес Индия се превърна в третата държава в света с
Коментари Харесай

Коронавирус: Индия се превърна в третата държава в света с 1 млн. заразени

Днес Индия се трансформира в третата страна в света с рекордни повече от 1 милион инфектирани с ковид, нареждайки се зад Съединени американски щати и Бразилия, осведоми " Ройтерс ".

Вирусът продължава да се популяризира из азиатската страна и най-вече в провинцията и по-малките градове.
 Рекордни 29 429 новозаразени с ковид в Индия
Рекордни 29 429 новозаразени с ковид в Индия

Случаите на COVID-19 в страната са към този момент съвсем милион

Експерти считат, че 1 милион случая към момента не са толкоз доста за страна с 1,3 милиарда души. Отделно случаите се усилиха внезапно през последните месеци поради разширеното тестване.

Индия записва 34 956 нови случая през днешния ден, с които в страната станаха общо 1,004 милиона души , с 25 602 умряли от ковид, демонстрират данните на федералното здравно министерство. За съпоставяне в Съединени американски щати има 3,6 милиона инфектирани и 2 милиона инфектирани в Бразилия - и двете страни с население под 400 милиона души.

Епидемиолози разясняват, че Индия евентуално към момента е надалеч от постигане на пика на случаите.
 Индия надвиши 900 хиляди инфектирани с ковид, Мексико - над 300 000 души
Индия надвиши 900 хиляди инфектирани с ковид, Мексико - над 300 000 души

За последните 24 в Индия са умряли още 553 души, в Мексико - още 485 души

През последните четири месеца пандемията от ковид разкри съществени пропуски в здравната система на страната , която е една от най-слабо финансираните и от години има дефицит на лекари и болнични кревати.

Наложените през март ограничавания са защитавани от държавното управление на Индия, защото оказват помощ за закъснение разпространяването на ковид и дават повече време на опазването на здравето да се приготви.
 Коронавирус: Пак близо 30 000 новозаразени за 24 часа в Индия
Коронавирус: Пак близо 30 000 новозаразени за 24 часа в Индия

За последното денонощие са умряли още 500 души

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 13,3 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 580 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джонс Хопкинс " демонстрират над 13,8 млн. случая и повече от 589 000 умряли в 188 страни, възстановили са се повече от 7,7 млн. души.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джонс Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР