Днес имаше среща между първата и втората политическа партия. Този

...
Днес имаше среща между първата и втората политическа партия. Този
Коментари Харесай

Карадайъ: Разговорите между партиите вече са факт

Днес имаше среща сред първата и втората политическа партия.

Този диалог ме обнадеждава, че вървим в вярна посока – партиите не да се ненавиждат. Не да има реваншизъм сред тях, а търсим цели и политики за решение проблемите на хората. Така ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разяснява днешната първа среща сред ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ в Народното събрание за уточняване на целите за излизане от рецесията.

В момента връзката сред партиите е по-скоро на равнище диалози. Надявам се да изкачим още едно ходило – до разговора, с цел да произведем това, което е нужно за сформиране на държавно управление, сподели Карадайъ.

И акцентира: „ Във всички случаи ние предварителни червени линии не слагаме, само че няма формула при която да има поддръжка непременно. “.

Председателят на Движение за права и свободи още един път акцентира, че за Движението геополитическата ориентировка на България не предстои на проверка. Не може да има и оттегляне от демокрацията.

„ Разговорите към този момент са факт. Тези диалози би трябвало да станат рационални, целенасочени и градивни, т.е., да минат в полето на разговора. Защото в някои от диалозите виждаме, че има единствено уста. Липсват уши. А в разговора, с изключение на уста е належащо и ухо, което с изключение на да слуша, и да чува “, разяснява Мустафа Карадайъ. И продължи: „ И от време на време да си поправяме държанието, когато чуваме съперника. И в него наложително да виждаме не зложелател, а конкурент с разнообразни полезности и цели, стига да ги има “.

Карадайъ изрази и поддръжката си към метода на президента Румен Радев за метода, по който организира консултациите. „ Да поздравим и господин президента, който дава опция да се стигне до такава степен, че политическите партии от омразата и реваншизма между тях да стигнат до равнище диалог. Виждам обстоятелството. Малко е дистанцията от диалозите до разговора. Да създадем по този начин, че дружно да произведем този необходим разговор “, прикани Карадайъ.

Той още веднъж удостовери позицията на Движението, че ще беседва с всички политически сили, които пожелает това. „ Ние беседваме с всички, от диалози не бягаме. Нашата концепция е да стигнем до разговор “, повтори тезата си водачът на Движение за права и свободи, изказана и след консултациите при президента предходната седмица.

На въпрос надалеч ли е днешният диалог сред ГЕРБ и Политическа партия до белия дим, за който Карадайъ заприказва след консултациите при президента, ръководителят на Движение за права и свободи прояви оптимизъм: „ Не мога да предвиждам. Надявам се да не е доста надалеч “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР