Днес имахме Изпълнително бюро и обсъдихме редица важни проблеми. Искам

...
Днес имахме Изпълнително бюро и обсъдихме редица важни проблеми. Искам
Коментари Харесай

БСП: Правителството не прави нищо за справяне с АЧС

Днес имахме Изпълнително бюро и обсъдихме редица значими проблеми. Искам да изразя нашето голямо терзание от разпространяването на Африканската чума по свинете. Всеки ден нови и нови региони са наранени, а заболяването не стопира да се популяризира и ръководещите не подхващат нищо.

Това съобщи на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. "Виждаме, че държавното управление на Бойко Борисов подхваща само безредни дейности, които не дават никакви резултати. Ние от дълго време сме създали наши оферти и през днешния ден ще ги повторим отново. Първо - предлагме Министерски съвет да се събере и да отпусне средства на всички засеганти стопани от чумата по свинете. Второ - този развой би трябвало да се централизира и да стане от държавно значение. Може да се проведат срещи с ловните дружинки и да се направи график за избиването на дивите свине. Трето - наложително би трябвало да се организира среща с организацията на ветеринарните лекари лекари. Всички те, които работят на частно, би трябвало да бъдат ангажирани от страната, тъй като това са доста положителни експерти и техните опит и познания ще са от голямо значение. Със сигурност би трябвало да се вземат средносрочни и дълготрайни ограничения. Тук приказвам за смяна в наредбата за регистрация на животните и проблемите с екарисажите в страната ", разкри Нинова.

"Сега знам, че разнообразни представители ще ни обвинят, че трупаме партиен дял на гърба на тъгата на хората. Искам да им заявя, че безусловно нямаме такива планове. Тази рецесия ще засегне всички ни - без значение на партийна принадлежност. Тук приказваме за надпартийно държание. В момента има голямо обществено напрежение, а министър председателят се среща с ФК "Арда ". Вместо среща с ветеринари и потърпевши стопани, Борисов се среща с управлението на ФК "Арда ". Ние го разбираме това, тъй като идват локалните избори и той стартира да стартира да иззема предизборната акция на ръчна скорост, стартира да раздава пари и тн. ", безапелационна бе Нинова.

В брифинга присъединяване взе и ръководителят на столичната организация на Българска социалистическа партия Калоян Паргов. "Днес още веднъж станахме очевидци на казуса с ремонта на "Ларгото ". Това е следващата брошка в ревера на "грандиозните " триумфи на ГЕРБ в София. Това стартира да става продължителен проблем. Всички знаем за ремонтите на "Дондуков ", "Граф Игнатиев ", "Св. Седмочисленици ". Искам още веднъж да прикани Йорданка Фандъкова да влезе в ролята си на кмет и да спре публичната поръчка за боклука. На всички към този момент е ясно, че в София доста неща куцат. Нека да оставим новия кмет и новия общински съвет, които и да са те, да вземат решение за това ", прикани Паргов.

"Не желая да разясня новата партия на Слави Трифонов, тъй като не съм осведомена. Разбрах, че през днешния ден са излезли някакви документи, само че не съм ги чела. Като се срещна с тях, ще мога да разясня ", отговори Корнелия Нинова на журналистически въпрос.

"Карайте си в този момент умерено отпуската. Септември месец ще обявим нашия претендент за кмет на София и по какъв начин ще се явим на изборите ", отговори Калоян Паргов на въпрос дали Българска социалистическа партия ще номинира омбудсманът Мая Манолова за властник на столицата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР