Днес има редица важни български двубои, както и някои обещаващи

...
Днес има редица важни български двубои, както и някои обещаващи
Коментари Харесай

Три мача от 27 юли, които не бива да пропускате


Днес има редица значими български дуели, както и някои обещаващи други против от WTA и ATP Туровете. Поглеждаме към програмата, с цел да разпознаваем три срещи от сряда, които съгласно нас ще си заслужава да се гледат онлайн.

Виктория Томова – Магда Линет (първи мач на централния корт в Прага)

Виктория Томова има късмет да се класира за втория си четвъртфинал в WTA Тура за сезона – осминафиналите дълго бяха границата на опциите, като тя натрупа баланс от 0-16, само че през 2021 игра на два полуфинала, а в този момент се е устремила към ново впечатляващо показване, освен това на хард.

Настилката не е най-любимата и за двете състезателки, като Линет няма две следващи победи на нея от последните седмици на предишния сезон. Въпреки това тя не играе неприятно през 2022 и успегът на Елиз Мертенс в Прага бе третият ѝ над съперничка от топ 30.

Белгийката щеше да е доста по-тежък противник за първата ни ракета, тъй че следва да забележим дали Томова ще успее да се възползва от този процес в схемата и да отстрани международната №68.

Хауме Мунар – Яник Синер (трети мач на централния корт в Умаг)

Яник Синер изуми мнозина, повеждайки с 2-0 сета против Новак Джокович на Уимбълдън, само че не съумя да приключи започнатото в четвъртфинала от Големия шлем. Въпреки това показва впечатляваща форма, отстранявайки Карлос Алкарас по-рано в шампионата.

Това е първият му шампионат след All England Club и уменията му на клея ще бъдат тествани от експерт на тази настилка. Мунар също е в добър миг, откакто през предходната седмица в Гщаад игра първия ATP четвъртфинал в кариерата си на алено.

Синер има 10 победи и 1 загуба в първите си срещи на надпреварите, в които взе участие през актуалната година и ще опита да задържи тази положителна наклонност.

Душан Лайович – Аслан Карацев (четвърти мач на втория по величина корт в Кицбюел)

Карацев се разсъни от тежък интервал, стигайки до поредни четвъртфинали в Бостад и Хамбург през миналия месец, Това е огромен напредък в резултатите му, откакто преди този момент имаше единствено четири победи от Australian Open насам.

Лайович не е в най-хубавата си форма, само че всекидневно се показва мощно в Кицбюел, като сред 2015 и 2018 стигаше най-малко до четвъртфиналите. Сърбинът води и в директните конфликти с триумф в Москва през 2021, само че решаващо ще бъде кой ще откри по-добрия си тенис на деня, защото постоянството не е мощна линия и на двамата през 2022.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР