Днес има хора, които искат да пренапишат българската история. Има

...
Днес има хора, които искат да пренапишат българската история. Има
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Българската история и българските герои не могат да разделят, те обединяват

„ Днес има хора, които желаят да пренапишат българската история. Има политици, които се свенят да изрекат имената на героите от Илинденско-Преображенското въстание, на българите, които желаеха едно – свободна и обединена България. Тези политици няма да се запишат в българската история. Защото българската история и българските герои не разделят, те сплотяват. “

С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна в Бургас към гостите на концерт-спектакъла „ Преображение Господне в Странджа – 1903 “, проведен от съдружие „ Пенсионерски клуб при Пристанище Бургас “.

„ Имаме отговорност към децата ни и към техните деца – да познават българската история, да не робуват на приказки за геополитически ползи, тъй като няма подобен интерес, който да успее с цената на поругаването на личната ни история. Само по този начин можем да бъдем по-силни и самостоятелни като народ и страна “, акцентира вицепрезидентът.

В приветствието си Илияна Йотова посочи, че Илинденско-Преображенското въстание е общобългарско въстание, продължение на национално-освободителните борби на българския народ, който от „ Паисий и българското Възраждане въстана против своя древен подтисник “. „ Преди 120 години елементарни българи дръзват да се изправят против една вековна империя и против кроежите на Великите сили, които не желаят тук на Балканите да има огромен, единен и мощен народ. Илинденско-Преображенското се готви дълго и въпреки да не реализира стремежи триумф, за следващ път разсънва Европа за злочестата орис на българския народ, сплотява българите във към този момент освободената част на родината да оказват помощ за българското единство. Общобългарската гражданска война от Илинден и Преображение е битка за българския блян за независимост и обединяване на всички българи – от Тракия, Мизия и Македония “, съобщи вицепрезидентът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР