Днес има 24 отрицателни проби за COVID-19. Това обявиха от

...
Днес има 24 отрицателни проби за COVID-19. Това обявиха от
Коментари Харесай

Завръщащите се от Южна Корея и Иран у нас ще бъдат поставяни под карантина


Днес има 24 негативни проби за COVID-19. Това оповестиха от Националния действен щаб и допълниха, че се чакат резултати на трима души от Варна. Продължава практиката пробите да се ревизират от разнообразни лаборатории за още един надзор.

В инфекциозната клиника на Военна здравна академия са приети в болница шест души поради епедемиологични данни за престояване в Италия и грипоподобна симптоматика. Във ВМА се разкрива още една лаборатория, която ще прави проучвания за COVID-19. Ще се разшири кръгът на изследваните лица, освен по епидемиологични данни.

Ще се наблюдават всички завръщащи се от Южна Корея и Иран, те ще бъдат поставяни под карантина. НА Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “ и „ Лесово “ ще се вкарат 24-часови наряди на медици. Причината е, че оттова минава трафикът от Иран.

„ Имаме данни, че турско-иранската граница е затворена, само че има камиони, които са били напът и ще преминат през България “, посочи основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев и добави, че следва да се уточни пробите от страната в кои лаборатории да се тестват.

По данни на оперативния щаб, в Австралия са засечени двама български жители, които са били в контакт със инфектирано лице по време на полет от Доха до Сидни. В момента се открива самоличността им.

От Националния действен щаб отхвърлиха изказвания, че се прикрива информация за инфектирани с COVID-19.

„ Излизат отзиви на хора, които очевидно не са експерти във връзка с качеството на взимането на пробите, превоза, изпращането им за проучване. От 10 години се работят тези способи, тази година от януари са изследвани над 1300 проби, в които са потвърдени грипни вируси от разнообразни видове. Материалите, които се взимат за грип, се взимат по същия метод, както за ковид – по директива от СЗО, на 4 градуса “, съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания Тодор Кантарджиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР