Днес и утре се очертават най-горещите дни за тази седмица,

...
Днес и утре се очертават най-горещите дни за тази седмица,
Коментари Харесай

Боби Лазаров: Оранжев код за високи температури в 10 области утре

Днес и на следващия ден се обрисуват най-горещите дни за тази седмица, заяви синоптикът на БТВ Боби Лазаров.Утре жълт код за високи температури ще важи за съвсем цялата страна. А оранжев код за жеги към и малко над 40 градуса е разгласен в 10 области от Северна и Южна България. Следобед се обрисува нарастване на облачността над планините в западните области. Там тук-там за малко ще прегърми и ще превали. Вятърът е слаб до сдържан. Максималните температури в страната ще са сред 36 и 41 градуса. В София - към 36, 41 в Пловдив и 29 във Варна. Слънчев ще е първият петък на месец август и по нашето черноморие. Там вятърът е до сдържан. Максималните температури ще са сред 26 и 31 градуса. Морската вода е 22-24 градуса, само че на север от нос Калиакра температурата й е към 18 градуса.

До обяд над планините ще е слънчево, а следобяд се чакат краткотрайни валежи с гръмотевици над масивите в Западна България. Вятърът е най-вече сдържан, а оптималните температури на 1200 - 30 градуса,  на 2000 м - 23.

В събота ще е най-вече слънчево и горещо с по-силни пориви напразно. Вечерта над Западна България се чакат краткотрайни дъждове с гръмотевици и заплаха от градушки. В неделя на доста места от запад на изток ще има краткотрайни местни интензивни превалявания с гръмотевични стихии и градушки. Прогнозата е температурите изключително в западните области доста да се намалят.

От понеделник най-вече слънчево време и постепенно покачване на температурите, а във вторник поривите напразно ще отслабнат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР