Днес и утре е кулминацията в честването на 80-годишния юбилей

...
Днес и утре е кулминацията в честването на 80-годишния юбилей
Коментари Харесай

Златните момичета просто мечтаят, но за какво?

Днес и на следващия ден е кулминационната точка в честването на 80-годишния празник на Националната спортна академия. На публична гала ще бъдат връчени почетни награди в наличието на президента Румен Радев и ще се организира третият интернационален теоретичен конгрес " Приложни науки в спорта ".

Утре еврокомисар Мария Габриел ще взе участие в кръгла маса, обвързвана с възобновяване на спортния бранш след пандемията от COVID-19. Гости на това събитие ще са олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика, които преди месец публично приключиха НСА.

" Не беше лесно да съчетаваме Академията с дейните тренировки, само че когато прекратихме спортната си кариерата, се съсредоточихме върху това да приключим образованието си ", споделят шампионките ни. За тях най-трудни са били предметите по биохимия и биомеханика.

" Нещата, които вършим в този момент, ни доставят голямо наслаждение. Занимаваме се с разнообразни благотворителности и начинания. Не ни тежи въобще, в противен случай – любуваме се на живота си след спортната кариера ", показа пред БНР Мадлен Радуканова.

" Няма го към този момент напрежението от това да представяш страната си по света. Опитахме се да създадем нещо като къса история на нашия път, сложихме емблематични детайли от всичките си съчетания. Беше голямо наслаждение да го представим пред всички митове в залата ", сподели Симона Дянкова за присъединяване на ансамбъла в отбелязването на 70 години българска художествена гимнастика в НДК.

" Много е мъчно за осъзнаване, че когато пътят на художествената гимнастика е започвал, ние още не сме били родени и тъкмо ние сме един прелестен край на генерации български гимнастички, които са желали олимпийския златен орден и ние стигнахме до него, посредством и на тях ", добави от своя страна Стефани Кирякова.

Шампионките ни споделят, че тръпката не е изчезнала: " Където и да играем през днешния ден – дали в чужбина или в някой дребен град в България, постоянно се вълнуваме и има тръпка ".

След края на спортната им кариера девойките споделят: " Ние сме в едно търсене в действителност какво тъкмо ще вършим и с какво ще се занимаваме. Всяка една от нас си пожелава да сътвори едно хубаво и крепко семейство. Това ще ни бъде най-голямата цел ".

Момичетата са решили да подкрепят " Българската Коледа ", като за задачата ще създадат благотворителна подготовка. Тя ще се организира в " Арена София " на 11 декември. Желаещите деца могат да бъдат записвани онлайн, като се купят билети.

След дни ансамбълът отпътува за Сингапур, където ще показа мастер клас. На 22 декември имаме галерия с художника Васил Горанов, прибавят девойките:

" Ние сме неговите вдъхновения. Той рисува нас. Абсолютно нищо не сме виждали от неговите картини ".

Покрай Коледните празници хората стартират да вършат повече положително, има вяра Лаура Траатс и изрази вяра това положително да продължи през цялата година. Тя добави:

" С тази самодейност и подкрепяйки " Българската Коледа " се надяваме да помогнем на доста нуждаещи се деца ".

Ерика Зафирова показа, че това са обичаните й празници. Тя чака с неспокойствие да се прибере при фамилията си и да отпразнуват дружно най-светлите дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР