Днес и утре, 5 и 6 юни, регионалните здравни инспекции

...
Днес и утре, 5 и 6 юни, регионалните здравни инспекции
Коментари Харесай

Ваксиниране на открито: В цялата страна през уикенда ще има мобилни пунктове


Днес и на следващия ден, 5 и 6 юни, районните здравни инспекции в страната са организирали изнесени имунизационни пунктове навън.

В тях всеки, който желае, ще може да се ваксинира против COVID-19 като избере типа ваксина, която да му бъде приложена. На място ще се издават и имунизационни документи на лицата, при които ще се слага втора игла или еднодозовия препарат " Янсен ".

Изнесени пунктове ще има в градовете Плевен, Стара Загора, Варна, Бургас, Пазарджик, Велинград и Велико Търново, както и на оповестените към този момент места в София. В Габрово мобилни екипи ще слагат ваксини в отдалечените села на региона.

График за работата на имунизационните центрове навън:
Плевен:
На 05.06 (събота) и 06.06 (неделя) на пл. Възраждане пред Мавзолея, ще бъде изнесен мобилен кабинет за имунизация с първа игла с ваксина против COVID-19.

Кабинетът ще работи от 10.00 до 16.00 ч. с всички позволени за приложимост в страната ваксини против COVID-19.
Стара Загора:
На 06.06 (неделя) на входа на парк „ Артилерийски “ ще работи изнесен мобилен кабинет за имунизация против COVID-19. Работното време на изнесения пункт ще бъде от 9.00 до 14.00 часа.
Варна:
През почивните дни ще бъде открит изнесен имунизационен пункт на входа на Морската градина. Работно време от 11.00 до 18.00 ч. През седмицата имунизационни пунктове ще работят в двата МОЛ-а в града.
Бургас:
Изнесени имунизационни пунктове ще бъдат открити на трите входа на Морската градина и при замъка в село Равадиново.
Пазарджик:
През почивните дни от 10.00 до 15.00 ч. искащите да се имунизират ще могат да го създадат пред постройките на община Пазарджик и община Велинград.
Велико Търново:
На 5 юни (събота) ще работят зелени коридори за имунизация: здравен кабинет в СУ „ Емилиян Станев “ и в клуба на пенсионера и инвалида в СУ „ Вела Благоева “, с работно време от 10,00 до 14,00 ч.
Габрово:
Мобилен екип за имунизация против COVID-19 ще посещава по график габровските села през цялата седмица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР