Днес хиляди сме по улиците и площадите на България, с

...
Днес хиляди сме по улиците и площадите на България, с
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Оставка, после съд, защото пипалата на мафията са навсякъде


Днес хиляди сме по улиците и площадите на България, с искане за правдивост, господство на закона и правова страна, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Пред депутатите в Народното събрание Нинова показа претекстовете на опозицията за претенции против кабинета избор на съмнение, тематика на която е политиката му в региона на справяне с корупцията.

Според нея нахлуването на прокуратурата в президентската институции и следствията против двама съветници на Румен Радев е единствено мотивът за публичното неодобрение, а аргументите за него са доста по-дълбоки. “Те се коренят в нетърпимостта към корупционното ръководство на държавното управление на Бойко Борисов и построения от него едноличен олигархично-мафиотски модел на властта ”, безапелационна е Нинова.

Тя напомни, че първият избор на Българска социалистическа партия против кабинета “Борисов 3 ” също е бил по тематиката за корупцията. Нинова се базира и на проучване на Евробарометър, което сочи, че точно това е един от най-големите проблеми на нашата страна.

“Корупцията е легализирана институционално ”, счита Нинова, съгласно която “пипалата на мафията ” са във всички държавни структури. Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира още, че медийната агитация в България също поставя огромни старания да се резервира статуквото.

“Ето това е стройно построения, ревниво защитаван, мафиотки модел ”, съобщи още ръководителят на левицата.

Дебатите по днешния избор започнаха и с гледище на Българска социалистическа партия министър председателят Бойко Борисов да участва на дебатите по вота на съмнение. “Липсва основният провинен, да пристигна в Народното събрание ”, прикани депутатът Георги Свиленски. Той разкритикува ръководещите и за това, че в зала ги няма и тримата министри – на вътрешните работи, на стопанската система и на финансите, за чиито оставки заприказва министър-председателят. “Няма по какъв начин хората, които въплъщават проблемите и тематиката на вота през днешния ден, да ги няма ”, безапелационен бе Свиленски.

От своя страна ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева отговори, че министър председателят Борисов към момента не се е завърнал от Европейския съвет в Брюксел, а това е повода да отсъства през днешния ден от пленарната зала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР