Днес гражданите на София ще пътуват в градския транспорт за

...
Днес гражданите на София ще пътуват в градския транспорт за
Коментари Харесай

Градски транспорт за 1 лв. и безплатни паркинги заради мръсния въздух днес

Днес жителите на София ще пътуват в градския превоз за 1 лева Това ще е допустимо, защото Столична община пуска за през днешния ден зелените билети, които са планувани като мярка при доста нечист въздух в града.

Теодора Полимерова от дирекция „ Климат, сила и въздух “ в Следствен отдел към окръжна прокуратура в ефира на bTV напомни, че зеленият билет играе ролята на еднодневна карта за цялата мрежа на градския превоз в столицата. Т.е. против 1 лева жителите и посетителите на града ще могат да пътуват през целия ден с всяка една автобусна, тролейбусна, трамвайна и метро линия.

„ Призовавам и моля всички жители през днешния ден да употребяват градския превоз с еднодневната абонаментна карта. Също по този начин сме обособили краткотрайни буферни паркинги, които са в крайните десни ленти на огромните булеварди “, сподели още тя.

Полимерова уточни, че такива паркинги има на бул. „ Александър Малинов “, на метростанциите „ Бизнес парк “ и „ Александър Теодоров-Балан “, на входа към ж.к. „ Люлин “ на бул. „ Царица Йоана “, на Ботевградско шосе и редица други места.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР