Днес говорихме, за да видим как т.нар. демографска криза можем

...
Днес говорихме, за да видим как т.нар. демографска криза можем
Коментари Харесай

Денков за демографската криза: Негативният образ, който сами си създаваме, пречи много на България

Днес говорихме, с цел да забележим по какъв начин така наречен демографска рецесия можем да я превърнем във благоприятни условия за развиване в идващите години. Това съобщи министър-председателят акад. след срещата си с представители на шест министерства, Българска академия на науките, Икономическия и обществен съвет, Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и Националния съвет за тристранно съдействие, на която бяха разисквани политики в областта на демографията.

„ Обсъдихме другите гледни точки. Има няколко акцента, които би трябвало да включим в бъдещето си разглеждане. Трябва да има целеви метод съгласно обществени групи, съгласно приходи и съгласно региони. Това, което доста пречи, е отрицателният облик, който ние самите сътворяваме за доста от хората в България, акцентирайки повече върху негативните, в сравнение с върху позитивните събития в страната “, разясни министър председателят.

Той акцентира, че е нужно да работим дружно, с цел да може положителните хрумвания в тази област да се трансфорат в съответни проекти със периоди и бюджет.

Поех ангажимент от името на държавното управление в идващите месеци да създадем тъкмо това – от тактики да преминем към съответни проекти в тази област, даде обещание министър председателят Денков.

Сред ограниченията на държавното управление за битка с демографската рецесия са гласуваното нарастване на размера на минималната работна заплата на 933 лева от 1 януари 2024 година с бюджета за следващата година, както и към този момент увеличеното финансиране на инвитро процедурите от 5000 на 6000 лева Програмата на държавното управление за интервала 2024 – 2026 година планува и да бъдат отпуснати още 240 млн. лева за обезпечаване тук-там в детските ясли и градини.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР