Днес гордото знаме на Ислямска република Иран в посолството на

...
Днес гордото знаме на Ислямска република Иран в посолството на
Коментари Харесай

Посолството на Иран в София: Тръмп не иска мир

Днес гордото знаме на Ислямска република Иран в посолството на Иран в София е свалено на половина в респект на индивида, който не разреши черното знаме на Ислямска страна (ИД) да бъде издигнато в столиците на някои страни, в това число Ирак и Сирия, оповестиха от дипломатическата задача, написа обстоятелства.бг.

На човек, който не разреши последствията от съществуването на това извънредно събитие да се проявят в европейските страни. Командир Касим Сюлеймани беше личността, представляваща най-ефективната мощ в битката против тероризма и екстремизма в Западна Азия. Той изигра значима и определяща роля в противодействието против ИД, Ал Нусра и Ал Кайда. Страхливото и малодушно убийство на този човек от агресора, а точно незаконният режим на Съединените американски щати под директното командване на Тръмп, съставлява толкоз рисков и малоумен акт, който от ден на ден демонстрира терористичния темперамент на американското държавно управление, изразяващ се в поддръжката му за терористични групи в района и по света. Всъщност този нерешителен терористичен акт, който беше поръчан от американския президент, изложи на показ американския държавен тероризъм пред всички.

Съединените щати, които хвърлиха района в неустановеност посредством едностранни действия, систематични нарушавания на интернационалното право, несъразмерен напън и стопански тероризъм над Иран, в този момент слагат същия този район на ръба на същинска война посредством увеличение на напрежението, войнствеността и прибягване до държавен тероризъм. Това е война, която, в случай че стартира, ще има последици и ще докара до безпорядък в доста страни! Този терористичен акт на Съединени американски щати на иракска земя беше остро наказан от иракския министър- ръководител и разгласен за жестоко нарушаване на иракския суверенитет и териториална целокупност. Тази терористична демонстрация усили напрежението и враждебността в района, заплаши стабилността и мира и свидетелства за обстоятелството, че американският режим не желае мир, непоклатимост и сигурност.

 

 

Терористичният акт на Съединени американски щати на иракска земя, който беше остро наказан от иракския министър-председател и разгласен за жестоко нарушаване на иракския суверенитет и териториална целокупност, усили напрежението и враждебността в района и заплаши още повече стабилността и мира. Фактът, че американският режим не желае мир, непоклатимост и сигурност в района стана очевиден.

Според интернационалното право тази военна интервенция на Съединени американски щати на иракска земя се смята за " експанзия ", и в допълнение към член 5-ти, изменение 2-ро от Устава на Международния углавен съд, признати през 2010г., се преглежда като „ закононарушение “ и американският президент, който непосредствено е разпоредил интервенцията, както и директните причинители de jure се считат за интернационалните нарушители, подлежащи на наказателно гонене.

Обръщаме внимание, че върховен чиновник на Организация на обединените нации от Службата на Върховния комисар за правата на индивида категоризира този акт като „ противозаконен ”, „ нарушаващ интернационалното право ”, чиито причинители носят „ самостоятелна наказателна отговорност ” Президентът на Съединени американски щати плахо съобщи, че го е направил в полза на мира, а не на войната. Какъв здрав разсъдък приема това рисковано и възпламеняващо действие за такова, което е в полза на мира, изключително предвид на сензитивните и комплицирани условия на западноазиатския район?!

Всъщност този ход може да се преглежда като опрощение от страна на Тръмп да избяга от импийчмънт и като част от пропагандната акция за укрепване на позицията си преди президентските избори в Съединени американски щати през ноември. На процедура това значи подбудителство към спор за реализиране на политически цели! Тази престъпна офанзива против генерал-лейтанант Сюлеймани е най-голямата стратегическа неточност на Съединени американски щати в западноазиатския район и те няма елементарно да избягат от следствията.

В умозаключение, наблягайки на правото на отговор от страна на Ислямска република Иран в уместно време и място, ще е явно, че отговорността за всички последствия от това незаконно премеждие ще бъде върху Съединени американски щати.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички прав
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР