Днес Google представи Gemini – най-функционалния и гъвкав модел на

...
Днес Google представи Gemini – най-функционалния и гъвкав модел на
Коментари Харесай

Google добави локалната невронна мрежа Gemini Nano към Pixel 8 Pro – в бъдеще тя ще стане част от Android и ще бъде достъпна за всички

Днес Гугъл показа Gemini – „ най-функционалния и еластичен модел на изкуствен интелект, който компанията в миналото е създавала “. Gemini Nano е локално работеща версия на новия модел на Гугъл за огромни езикови модели, предопределена да направи мобилните устройства по-умни и по-бързи, без да е нужна интернет връзка. От през днешния ден този ИИ модел работи в Pixel 8 Pro, който се е сдобил и с редица други ИИ функционалности.

В взаимозависимост от размера на употребяваните данни са налични три разновидността на Gemini – Ultra, Pro и Nano – всеки от които е усъвършенстван да работи на съответните устройства – от центрове за обработка на данни до смарт телефони. Pixel 8 Pro употребява мощта на чипа Tensor G3 на Гугъл, с цел да обезпечи нови авангардни функционалности с изкуствен интелект, като да вземем за пример основаване на фрагменти за запис на тон в приложението за запис на глас, интелигентни подсказки за отговор в клавиатурата Gboard и други. Занапред Гугъл възнамерява да употребява основания на Gemini Bard като помощник във всички нови Pixel-и и съществено има намерение да разшири функционалността на този AI модел.

Към сегашен ден процесорът Tensor 3 на Гугъл наподобява е единственият, който може да се оправи с този AI модел. Но Гугъл работи и за вграждането на Gemini Nano в Android като цяло: компанията започва нова систематична услуга с име AICore, която разработчиците могат да употребяват, с цел да вграждат функционалностите на Gemini в своите приложения. През последните няколко години Гугъл популяризира своите телефони Pixel като устройства с изкуствен интелект. С чиповете Tensor и взаимоотношението с всички услуги на Гугъл те би трябвало да стават все по-добри и по-умни с течение на времето. С Gemini Nano това в последна сметка бързо може да стане действителност за редица Android устройства от висок клас.

В допълнение към моделите с генеративен изкуствен интелект устройствата Pixel употребяват и други принадлежности, основани на ИИ. Тези нови функционалности, както и редица други актуализации на продуктивността и персонализацията, ще стартират да се популяризират още през днешния ден в смарт телефоните, таблетите и смарт часовниците Pixel.

Gemini Nano към този момент поддържа функционалността Summarise в приложението за запис на Pixel 8 Pro. Обобщението на записаните диалози, изявленията, презентации и други ще бъде налично за потребителя даже без мрежова връзка. Приложението Recorder също по този начин се е научило да превежда на 28 нови езика.

Pixel 8 Pro, благодарение на Gemini Nano, ще предлага функционалността Smart Reply на Gboard, към този момент единствено в предварителната версия за разработчици. Вграденият в устройството модел на изкуствен интелект към момента работи единствено в WhatsApp, като предлага висококачествени диалогови отговори. Поддръжката на Smart Reply ще се разшири през идната година.

Използвайки мощта на Гугъл Tensor G3, функционалността Video Boost на Pixel 8 Pro качва видеоклипове за обработка в облака, където се усъвършенстват цветовете, осветлението, стабилизацията и зърнистостта.

Функцията Night Sight дава опция за снимане на ярки и детайлни видеоклипове със занимателен каданс при слаба светлина благодарение на Pixel 8 и Pixel 8 Pro.

Функцията Photo Unblur („ Размиване на фотоси “) е особено създадена за основаване на висококачествени изображения на домашните любимци.

Функцията Pixel Clean оказва помощ за премахването на петна и гънки от сканираните документи.

Асистентът на Гугъл в Pixel Fold, Pixel 6 и по-новите телефони към този момент предлага контекстуални варианти за отговор непосредствено на екрана за повикване. Екранът за повиквания към този момент е разполагаем и в Pixel Watch, като това ще ви помогне да игнорирате нежеланите позвънявания и повиквания.

В смарт часовника Pixel Watch се е появила нова функционалност, която улеснява отключването на вашия телефон. Часовникът Pixel Watch към този момент може да отключва телефона Pixel, в случай че притежателят му е наоколо. Гугъл AI Clear Calling ще помогне за понижаване на фоновия звук и ще усъвършенства качеството на гласа по време на видеоразговорите на таблета Pixel. А режимът Repair Mode ще обезпечи успокоение, като оказва помощ за отбрана и опазване на персоналните данни, когато устройството е в сервиз.

И още, можете да сте уверени, че персоналните ви данни са в сигурност по време на ремонт.

Увереност, че персоналните ви данни са в сигурност по време на ремонт

Repair Mode е режимът, в който можете да сте спокойни, че персоналните ви данни са предпазени и съхранени, даже когато устройството ви е отвън контрола ви – без значение дали го изпращате в сервиз, или го давате на някого.

Гугъл е дал доста повече благоприятни условия за персонализиране, посредством които по-добре да изразите себе си.

Прогнозата за времето и часовника в едно цяло.

Когато се разсъните, ще знаете тъкмо какво да очаквате денем с прибавянето на метеорологичните условия и дневните прогнози в раздела World Clock в приложението Clock и благодарение на уиджетите.

Нови функционалности за първото потомство Pixel Watch.

Вашият Pixel Phone и Pixel Watch от първо потомство ще работят още по-добре дружно за обезпечаване на по-голямо улеснение, позволявайки ви да синхронизирате режимите си „ Не безпокойте “ (Do Not Disturb) и „ Време е за лягане “ (Bedtime Modes) от едното устройство в другото, както можете да извършите с Pixel Watch 2. Освен това новите дизайни на циферблата и компликациите от Pixel Watch 2 – като Adventure и Analog Arcs – към този момент са налични и за вашия смарт часовник.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР