Днес гледах нов филм, който дори все оше не по

...
Днес гледах нов филм, който дори все оше не по
Коментари Харесай

Лара Крофт се завърна по - динамична от всякога


Днес гледах нов филм, който даже все оше не по кината в Българиа, най-малко не до петък 16.03. На особено квалифицираната прожекция за пресата в IMAX залата на CINEMA CITY имах опцията да се насладя на новия филм

Tomb Raider: Първа задача с Алисия Викандер.

Лара Крофт (Алисия Викандер позната от Момичето от Дания, Джейсън Борн и др.) е млада жена, работеща като пощальон на велосипед в Лондон. Но тя в действителност е правоприемник на огромен бизнес от татко й Лорд Ричард Крофт (Доминик Уест – Чикаго, паметният сериал Наркомрежа), който е липсващ от години и се допуска, че е мъртъв. Компанията се управлява от помощник на Ричард на име Ана, която се пробва да направи всичко допустимо Лара да поеме бизнеса.

Когато Лара схваща, че татко й може да е отишъл на мистериозно място в Азия, тя взема решение да го търси. С помощта на пийнал моряк от Хонг Конг, наименуван Лу Рен, те потеглят на рисково пътешестване до далечен остров.

Може ли Лара да откри това, което търси? Можеше ли да се оправи с всички компликации, които ще срещне на това премеждие? Разберете в този трогателен екшън авантюристичен филм.

Отначало, когато разбрах за рестартирането на кино поредност за тази паметна героиня основана на компютърни игри, признавам, че имах подозрения, изключително когато стана ясно, че Алисия Викандер ще бъде наследничката на Анджелина Джоли в ролята на Лара Крофт. Моите подозрения се дължаха на нейния предходен опит, който е най-вече трагични функции, а не функции с екшън.

Наистина, която и да бъде определена, то актрисата се нуждае от огромни физически качества, с цел да се оправи с тази героиня, която е известна с гъвкавостта и способността си да бяга, да прескача, да се катери и всички други доста рискови инциденти, които среща във видеоигрите. Но се оказа, че съмнениета ми са изцяло неоправдани. Алисия Викандер в действителност заслужава хвалба за това, че се е справила превъзходно и в действителност беше страхотна в тази роля. Имаше толкоз доста дейности, които изискваха тя да се оправя с всевъзможни неща и това, което ме изненада, беше фактът, че тя е направила всичките си каскади.

Основната атракция на този филм несъмнено беше цялата тази прелестна поредност от дейности. Историята може и да не е допадне на филмовите критици, защото аз също счетох, че не свети с автентичност. Но по този начин или другояче не това е значимото в този филм. Когато отидеш да видиш Tomb Raider, първото нещо, което би трябвало да изниква в съзнанието ти е доста екшън и зрелища. Последният час от кино лентата въобще не разочарова в това да те кара да седиш вкопчен в седалката. Аз персонално усещах, че първоначално сцените с доста динамичност не бяха задоволително, само че когато имаше дейности, те постоянно бяха напрегнати и интензивни (най-любимата ми част е когато Лара минава през джунглата и водопада, до момента в който най-сетне се озове на земята).

 

Споменах нагоре, че това е рестартиране (reboot) на двата кино лентата, които са със звездата Анджелина Джоли. Тези филми стартират, като Лара Крофт към този момент е екшън-археолог, само че тук филмът се концентрира върху нейните ранни дни. Което значи, че филмът е по-скоро история на произхода на Лара Крофт. Това е прекрасен друг метод от страна на продуцентите на кино лентата. Също по този начин е по-скоро изненада, че филмът не е режисиран от някой прочут и потвърден в Холивуд. Режисьорът е Роър Утауг, норвежки кино продуцент, чийто предходен опит е бил дирижиране на норвежки филми. Но аз персонално мисля, че е приключил чудесна работа.

Ще се отнася до други аспекти като звуковите резултати, несъмнено те бяха страхотни. Музиката и метода, по-който беше употребена не беше прекомерно добра по моето мнение. Понякога имаше прекомерно огромен размер в избрана сцена, което явно имаше за цел да се реализира трагичен резултат, само че ми се струваше излишно и с това прекаляването някои подиуми вършат тези прочувствени моменти да наподобяват `евтини`.

Имаше и къса занимателна поява от Ник Фрост ( Hot Fuzz). От другите поддържащи герои във кино лентата, явно изпъква Уолтън Гогинс (меркантилният и безскруполен наемник). Останалото беше наред, само че за жалост героят на Даниел Ву не беше изключително сполучлив (не е ясно дали той трябваше да бъде асистент на Лара или нешо повече).

Като цяло, този филм беше прелестно рестартиране на Лара Крофт. Не се впрягайте да вниквате задълбочено в историята или това по какъв начин от време на време не е разумно Лара да е толкоз мощна и доста добра в правенето на всички тези каскади, в случай че не е имала професионално образование. Отидете на този филм, с цел да се забавлявате с невероятната поредност от екшън подиуми (дори в случай че Лара постоянно наподобява да има несвършващ късмет). Нещо което ми направи огромно усещане е избора да се акцентира на някои основни предмети част от арсенала на Лара в игрите, а точно светещите пръчки, двата (а не един) револвера и несъмнено лък и стрели. Всички предизвикващи хубаво чувсто на носталгия за хората играли игрите.

Опеделено си коства да се гледа огромен екран, по опция IMAX, а не да се чака да излезе в стримийнг платформа. Ако ви харесва този тип филми или в случай че сте почитател на Tomb Raider игри, тогава мисля, че ще сте доста удовлетворени.

 

Автор: Петко Коларов

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР