Днес Германия извежда от експлоатация три от последните си шест

...
Днес Германия извежда от експлоатация три от последните си шест
Коментари Харесай

Германия закрива още три от своите ядрени централи

Днес Германия извежда от употреба три от последните си шест нуклеарни централи, оповестява Ройтерс. Това е част от проекта на страната за отвод от нуклеарна сила и прекосяване към възобновими енергийни източници.

Правителството на страната реши да форсира проектите си за излизане от нуклеарната енергетика след злополуката на японската атомна централа Фукушима през 2011 година.

Реакторите, които са ситуирани в Брокдорф, Гронде и Гундреминген и се ръководят от E.ON и RWE, ще спрат работа след три и половина десетилетия. Другите три реактора - Изар 2, Емсланд и Некарвестхайм 2, ще бъдат изведени от употреба в края на 2022 година.

В шестте нуклеарни реактора през тази година са били създадени към 12% от електричеството в Германия. На възобновимите енергийни източници се падат 41%, доката въглищата и природния газ са с дял надлежно от по 28% и 15 %.

Според създадените проекти, до 2030 година в най-голямата европейска стопанска система 80% от електричеството би трябвало да се създава от възобновими енергийни източници.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР