Днес г-н Борисов пак е лъгал българския народ. Това е

...
Днес г-н Борисов пак е лъгал българския народ. Това е
Коментари Харесай

Асен Василев: Когато Газпром спря да изпълнява договора, защитихме българския интерес

„ Днес господин Борисов отново е лъгал българския народ. Това е остарял негов прийом, който би трябвало да бъде пенсиониран от българската политика “.

 

Това съобщи някогашният вицепремиер и министър на финансите, и съпредседател на „ Продължаваме Промяната “ (ПП) Асен Василев във видеообръщение, оповестено на Facebook страницата на Политическа партия.

Коментарът му е в отговор на конференцията, дадена през днешния ден в централата на ГЕРБ от Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ съобщи, че Кирил Петков и Асен Василев обслужват ползите на „ Газпром “.

„ Когато „ Газпром ” едностранно спря да извършва дълготрайния контракт за доставка на природен газ, нашето държавно управление отбрани българския интерес. Намерихме газ, намерихме слотове – не позволихме да се приключи газоподаването нито към бизнеса, нито към битовите консуматори и цената през юни беше същата като цената преди „ Газпром ” да спре контракта “, съобщи в отговор Асен Василев.

Той уточни, че държавното управление, водено от Кирил Петков, всеки ден е подавало поръчки по съществуващия контракт, само че „ Газпром ” не е изпълнявал тези поръчки.

Успяхме да приключим българо-гръцката връзка и я оставихме с 40 бара налягане на газа, уточни Василев.

„ Договорихме цялостния размер азерски газ. И не на последно място - успяхме да договорим седем танкера на цена, която съгласно служебния министър е доста по-ниска от цената, получена на търговете, проведени от същото служебно държавно управление. Това бяха съответни първи стъпки да се обезпечи спокойна зима и търпими цени за българските жители, които употребяват парно и газ “, съобщи още Асен Василев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР