Днес Европейският съюз най-вероятно ще се съгласи да отложи Брекзит

...
Днес Европейският съюз най-вероятно ще се съгласи да отложи Брекзит
Коментари Харесай

Макрон даде зелена светлина за отлагане на Брекзит до 31 януари

Днес Европейският съюз " най-вероятно " ще се съгласи да отсрочи Брекзит до 31 януари . Това заяви източник, непосредствен до президента на Франция Еманюел Макрон, който през предходната седмица попречи на блока да доближи до решение за нова пролонгация, осведоми " Ройтерс ".

Съгласието на Франция ще докара до съглашение сред 27-те страни членки Англия да остане в Европейски Съюз единствено три дни преди датата на Брекзит - 31 октомври.
 Брекзит - британците би трябвало сами да се спасят от пропастта или да паднат в нея
Брекзит - британците би трябвало сами да се спасят от пропастта или да паднат в нея

Брюксел няма да прави услуги...

Посланиците на ЕС27 ще се срещнат в Брюксел в 09,00 часа по Гринуич с дипломати и публични представители с вяра да стигнат до решение.

" Най-вероятно ще има съглашение в понеделник сутринта сред 27-те за отсрочване до 31 януари ", разгласи източникът и добави, че Макрон е разговарял по телефона с английския министър председател Борис Джонсън.
 Европейски Съюз се готви да даде на Англия три месеца пролонгация за Брекзит
Европейски Съюз се готви да даде на Англия три месеца пролонгация за Брекзит

До 31 януари 2020 година

" Изгледите за избори доста се ускориха през уикенда ", добави източникът и акцентира, че третото отсрочване на Брекзит ще пристигна с условия . Те включват отвод за предоговаряне на постигнатата от Джонсън договорка за Брекзит и предоставяне на зелена светлина на посланиците на ЕС27 да се срещат без Англия при разискването на бъдещето на Общността.

В неделя държавното управление на Джонсън ускори натиска над английските депутати да поддържат предварителни избори в края на годината. Източник от английското държавно управление разяснява, че ще прегледат разновидности, в това число и тези, които са препоръчани от опозиционни партии, откакто Шотландската национална партия и Либералните демократи оповестиха, че желаят нови избори на 9 декември.

" Надяваме се да мине безпрепятствено ", разяснява представител на Европейски Съюз. Изглежда, че предложенията на Шотландската национална партия и Либералните демократи през уикенда успокоиха французите, че предстоят избори , добави представителят.
 Арлин Фостър: Сделката на Джонсън за Брекзит е най-лошата допустима
Арлин Фостър: Сделката на Джонсън за Брекзит е най-лошата допустима

Ще се бори за промени

В неделя дипломати от Европейски Съюз обявиха пред медията, че третото отсрочване на Брекзит ще пристигна с по-ранна дата за овакантяване , в случай че Народното събрание на Англия ратифицира договорката.

Планът планува Брекзит на 1 декември или 1 януари , в случай че договорката бъде утвърдена през ноември или декември, съгласно дипломати в Брюксел.

Ако всички посланици реализиран единодушие, националните столици ще имат право на несъгласие по-малко от 24 часа , даже и няколко часа. Ако няма възражения, ще се вземе дефинитивно решение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР