Днес Европейския съд в Люксембург излезе с Решението по дело

...
Днес Европейския съд в Люксембург излезе с Решението по дело
Коментари Харесай

Делян Добрев: Европейски съд отмени 77 млн. лева глоба на БЕХ след донос на „Овергаз“

„ Днес Европейския съд в Люксембург излезе с Решението по дело Т136/19 с което приема, че няма осъществяване на нарушаване от страна на сдруженията БЕХ ЕАД, Булгаргаз ЕАД и Булгартрансгаз ЕАД за интервала 30/07/2010 година – 01/01/2015 година по повод обезпечаване на достъп на трети страни по Румънския директен газопровод 1.


Отменя се изцяло наложената парична глоба в размер на почти 77 млн. евро. Разследването започва по донос на сдружението Овергаз – обвързвано с главен спонсор на Политическа партия. “ Това заяви във фейсбук депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен министър на енергетиката Делян Добрев.

 

„ Искам да благодаря на сътрудниците в Народно събрание за поредната политика и единомислеща поддръжка за взимане на Решение от 24/11/2017 година и Решение от 26/07/2018 година с които задължихме Правителството да предприеме дейности по привършване на делото без признание на виновност по твърдените нарушавания. Спомням си, че решенията бяха взети единомислещо, с болшинство близо до конституционното.

 

Специални благодарности на тогавашните управления на сдруженията БЕХ ЕАД, Булгаргаз ЕАД и Булгартрансгаз ЕАД в лицето на господин Петьо Иванов, господин Николай Павлов, господин Делян Димитров и Георги Гегов (да почива в мир и възмезден). “, написа още Добрев.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР