Днес Европейската статистическа службаотчете, че икономическият растеж в България за

...
Днес Европейската статистическа службаотчете, че икономическият растеж в България за
Коментари Харесай

Нинова към Борисов: Фактите опровергават лъжите ви за хаос и провал

" Днес Европейската статистическа службаотчете, че икономическият напредък в България за април, май и юни е два пъти по-добър от междинния в Европа. България бележи 4.8% действителен стопански растеж. " Това написа на фейсбук страницата си Корнелия Нинова.

" Според Евростат българската стопанска система е повишена през интервала април - юни с 4,8% по отношение на същото тримесечие година по-рано и след агресия от 4,5 на 100 през първото тримесечие на 2022 година ", прецизира водачът на БСП€

Тя не порпуска да подхване и Бойко Борисов: " На ГЕРБ и особено на Борисов, които всеки ден приказват за неуспех и безпорядък в икономикатаискам да кажа: Фактите опровергават лъжите и операциите ви. Никога при ваше ръководство България не е имала такива стопански индикатори и не е получавала такова самопризнание в Европа.Спряхме рекета върху бизнеса, пресякохме източването и кражбите, върнахме ролята на страната с действителна поддръжка на компаниите поради увеличените цени на енергоносителите и резултатът е налице. Първо място в Европейски Съюз през май по индустриално произвеждане и четвърти от 27 страни по действителен стопански напредък. Подчертавам действителен. И всичко това реализирано по време на няколко невиждани рецесии, връхлетяли България. Това е същинската оценка за работата ни. "

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР