Днес емирът на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани пристига

...
Днес емирът на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани пристига
Коментари Харесай

Емирът на Катар пристига на посещение в София


Днес емирът на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани идва на първото си държавно посещаване у нас. В рамките на визитата си той ще има срещи с президента Руман Радев и с премиера Бойко Борисов.

Заедно с министър-председателя Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани ще обсъдят задълбочаване на двустранното съдействие в необятен набор от области, както и опциите за взаимни планове и насърчаването на връзките сред капиталовите, бизнес и университетски среди в двете страни. При визитата му ще бъдат подписани и три меморандума в региона на енергетиката, младежта и спорта и образованието в Министерския съвет.

Перспективите за следващо развиване на двустранните връзки сред Република България и Държавата Катар и задълбочаването на връзките сред капиталовите, бизнес и университетските среди на двете страни, ще бъдат и измежду акцентите в диалога на двамата държавни глави. На срещата на " Дондуков " 2 се чака да бъдат разисквани и бъдещи партньорства в областите на стопанската система, енергетиката, селското стопанство, превоза, търговията и туризма.

Церемонията по формалното посрещане на Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани ще се състои от 10:00 часа пред постройката на президентската институция на " Дондуков " 2. Двамата държавни глави ще проведат среща " на четири очи " от 10:10 ч., след което ще се проведат пленарните диалози на формалните делегации на Република България и Държавата Катар.

В рамките на визитата на Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани ще се организира Българо-катарски бизнес-форум с присъединяване на над 60 представители на компании от Катар.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР