Днес експерти на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ ще

...
Днес експерти на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ ще
Коментари Харесай

Индексиране на цените на мобилните оператори: Как КЗП ще защити потребителите?

Днес специалисти на Комисията за отбрана на потребителите /КЗП/ ще се съберат на намерено съвещание поради. Председателят на контролния орган Стоил Алипиев разяснява за „ Българска национална телевизия “, че това се случва за трети път и поради това казусът започвал да става по-силно изразен.

„ Търся трайно решение и с цел да може да го намерим това решение в комисията желая да чуя всички експертни отзиви, които в границите на една година бяха тиражирани и по медии и всевъзможни други канали за връзка, с цел да мога да изготвя един стимулиран отчет, който да внеса в комисията да се гласоподава и да се откри трайно и стабилно решение на въпроса, обвързван с индексацията. “

Съществуват правни причини , защитаващи и потребителите , и търговците , посочи Алипиев. По думите му става въпрос за индексация , авансово заложена, за която потребителят е бил известен и се е съгласил на нея. Според него въпросът е обвързван с това дали въпросната уговорка се ползва вярно , дали към този момент е приложена за трета поредна година и дали има начини. Той е издал заповеди против мобилните оператори за възбрана за погрешно използване на клаузата за индексация – тази, приложена през миналата година.

Според специалиста размера на глобата към един търговец е непропорционална към груповата вреда , която нанася. И изясни, че когато оборотът е в размер на милиони и милиарди – това, че един търговец е санкциониран с 50 000 лв. за нелоялна комерсиална процедура, няма възпиращ резултат.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР