Днес една от най-големите гордости на българския и варненски плувен

...
Днес една от най-големите гордости на българския и варненски плувен
Коментари Харесай

Варненската плувкиня Васили Кадоглу празнува 21-ви рожден ден

Днес една от най-големите гордости на българския и варненски плувен спорт чества своят 21-ви рожден ден.

Талантливата плувкиня Василики Кадоглу стартира да се състезава за КПС " Астери ", когато е на 10 години и бързо стартира да печели всички трофеи в нейната възраст. Едва на 14 години си извоюва купите при дамите на 800 м и 1500 м свободен жанр и демонстрира капацитета си за плуване на дългите дистанции. На първия си старт в открити води през 2017 година Василики печели испанския народен шампионат по плуване на 5 км при девойките. Отново през 2017 година варненката си извоюва златото на 10 км в категория дами на Олимпийски маратон Охрид. 

Василики Кадоглу записа името си в историята на българското плуване като участник на Младежката олимпиада Буенос Айрес (2018), както и в редица европейски шампионати и международни купи в открити води. Тя е нееднократен държавен първенец и рекордьор в голям брой дисциплини.

През 2018-та варненската горделивост носи доста наслада и победи. Тя взима присъединяване на Европейско състезание в открити води в Малта. Талантливата ни варненка пази купата си на испанския народен шампионат и печели купа и на френския шампионат открити води на 5 км. 

Маратонът " Фарос " е първата плувна организация в историята, вписана в Алеята на славата във Форт Лодърдейл (Флорида) през 2012 година Това е едно от дребното спортни събития, на което са взели присъединяване спортисти от най-голям диаметър, носители на олимпийски медали и международни първенци. 16-годишната състезателка на клуб Астери сграбчи среброто в 44-тия плувен маратон " Фарос ".

Талантливата спортистка се бори до край по време на 16-километровото трасе край хърватския град Хвар, само че отстъпи само на дългогодишната европейска и международна шампионка и медалистка Ангела Маурер от Германия. Васи преодоля дистанцията за 3 часа 41 минути 14 секунди, а по време на награждаването получи отлична оценка от именитата шампионка.

Василики Кадоглу завоюва осмо място на Световна купа по плуване в една от най - тежките дисциплини в открити води - 25 км.

На провелия се на 25 август Fina Ultra Marathon Swim Series 2018 в Охрид Василики означи най - мощното си показване за сезона като записа 8-мо място с време 5:38:44.21.

Василики, която тогава е единствено на 15 години, е единствената българска плувкиня съумяла да изплува 25 км в открити води от 1972 година насам.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР