Днес един от най-великите играчи в историята на тениса Рафаел

...
Днес един от най-великите играчи в историята на тениса Рафаел
Коментари Харесай

Краля на клея стана на 34

Днес един от най-великите играчи в историята на тениса Рафаел Надал навършва 34 години. Със своите 19 трофеи от " Големия шлем " испанецът е напълно покрай рекордните 20 за всички времена на много по-възрастния от него Роджър Федерер. Надал неслучайно е именуван Краля на клея - той е без подозрение най-великият състезател на алено в историята, а върхът му от 12 трофеи на " Ролан Гарос " доста мъчно в миналото ще бъде усъвършенстван.
What a player. What a champion.

Happy birthday, @RafaelNadal! pic.twitter.com/f8NBMAzU1X
— ATP Tour (@atptour) June 3, 2020 Роденият в Манакор, Майорка, на 3 юни 1986 година тенисист има общо 85 трофеи на сингъл в кариерата си, което му отрежда четвърто място в тази ранглиста в тази класацияв " Оупън ерата ". Надал към днешна дата е рекордьор за най-вече " Мастърс " трофеи с 35, една повече от огромния му противник Новак Джокович.

Turning up at your party like...

Happy Birthday, @RafaelNadal pic.twitter.com/EG8RYPosir
— Tennis TV (@TennisTV) June 3, 2020 Надал има рекордните 83 трофеи навън, а достиженията му на клей са просто извънземни. Той има най-вече трофеи на алено в " Оупън ерата " (59), а с 81 следващи победи на клей държи върховото достижение за най-дълга серия от поредни победи на една настилка в Откритата епоха на тениса.  Надал подреди Григор до Федерер и Джокович, пожела си част от арсенала му Освен че е печелил най-малко по един път всеки шампионат от " Големия шлем ", Рафа Надалима два олимпийски златни медала - на сингъл от Пекин 2008 и на двойки от Рио де Жанейро 2016. Левичарят от Манакор е и петкратен първенец с Испания за " Купа Дейвис ".  Надал: Новата нормалност? Не може постоянно да съблюдаваме ограниченията за обществено разграничаване Ибериецът е прекарал 209 седмици на върха на международната класация и пет пъти е завършвал годината като №1. Побеждавала е цели 24 пъти великия Федерер, като има 16 провали от 38-годишния швейцарец.

В персонален проект през октомври 2019 година Надал се ожени за дългогодишната си другарка Сиска.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР