Днес един от най-великите актьори в историята на киното става

...
Днес един от най-великите актьори в историята на киното става
Коментари Харесай

Ал Пачино: За хората, за които съществувам от време на време, аз нямам време

Днес един от най-великите артисти в историята на киното става на 78 години!

Името му се утвърждава през 70-те - най-хубавите години на седмото изкуство към този момент. Актьорът се ражда в Бронкс, а родителите му се развеждат, когато той е още дребен. Заедно с майка си се мести в дома на неговите баба и дядо. Докато пораства, Пачино обича да гледа филми и постоянно повтаря реплики и обстановки с обичаните си персонажи.

Прочетете най-страхотните цитати на Ал Пачино ТУК

 Ал Пачино

В учебно заведение се усеща отегчен и нестимулиран, само че скоро открива спасението – учебните пиеси. И не след дълго неговата пристрастеност се трансформира в професионална кариера. Но началото не е елементарно. Като сценичен артист Ал Пачино постоянно изпада в меланхолия, а лимитираните му средства го затрудняват.

Първият му игрален филм е "Me, Natalie ", а вторият показва младия артист в малко по-различна светлина. За разлика от досегашните му функции, с които си е спечелил уважението и утвърждението на публиката, в "The Panic in Needle Park " Пачино влиза в облика на наркоман. Но третият му филм трансформира живота му изцяло. Това е "Кръстникът ", а ролята е на Майкъл Корлеоне.

 Ал Пачино

За същия персонаж са спрягани имената на Робърт Редфорд, Уорън Бийти, Джак Никълсън, Райън О'Нийл, Робърт де Ниро и други, само че режисьорът Франсис Форд Копола залага на непознатия Пачино, макар че съвсем целият снимачен екип не го харесва. И въпреки Копола да държи на своя млад артист, в изявленията Ал Пачино споделя, че от самото начало се е страхувал да не бъде уволнен.

Това, несъмнено, не се случва, а "Кръстникът " става колосален шлагер, който безусловно прави чудеса с кариерите на всеки от екипа. Пачино получава и първата си номинация за "Оскар " за поддържаща роля.

Прочетете най-страхотните цитати на Ал Пачино ТУК

 Ал Пачино

И вместо да сортира по-лесни функции, които просто да пълнят банковата му сметка, Пачино се хвърля в дълбокото с сложни, само че значими филми. Такъв е "Серпико " от 1973 година и "Кучешки следобяд " от 1975 година (от този филм идва и прякорът му Сони, защото по този начин се споделя персонажът му). Усилията му не остават незабелязани и Сони получава още три поредни номинации на Американската Академия, само че този път за основна роля.



Най-накрая, чак през 1993 година Ал Пачино печели заветния "Оскар " за изключителното си осъществяване в "Усещане за жена ". Там той се оправя с сложното предизвикателство да изиграе кьорав и в същото време пъклен харизматичен мъж. Ролята е основана особено за него.

Личният му живот също е любопитен. Пачино е един от върлите ергени в Холивуд и в никакъв случай не се е женил . Има щерка Джули Мари от преподавателката по актьорско майсторство Ян Тарант. От дългогодишната си другарка Бевърли Д'Анджело има близнаци. Достатъчно известна е и дългата връзка с екранната му партньорка от "Кръстникът " Даян Кийтън.

Прочетете най-страхотните цитати на Ал Пачино ТУК

За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Последвай ни и в Инстаграм ТУК!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР