Днес е вторият задължителен държавен зрелостен изпит и държавен изпит

...
Днес е вторият задължителен държавен зрелостен изпит и държавен изпит
Коментари Харесай

Зрелостниците ще работят по вариант едно на втората задължителна матура

Днес е вторият наложителен държавен зрелостен изпит и държавен изпит за придобиване на професионална подготовка. Зрелостниците, които са избрали да положат матура по профилиращ предмет ще работят по вид едно.

Каква е схемата и какъв брой коства?

Зам.-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова изясни, че към 8:15 ч. ще бъде изтеглен и разновидността на тематиката, която би трябвало да се падне на учениците, полагащи държавен изпит за придобиване на професионална подготовка.

„ Преди минути беше изтеглен вид номер едно. Сега ще се обработва, с цел да бъде изпратен в съответния формат на учебните заведения. Тук са всички лица, които би трябвало да бъдат по заповед, свързани с технологиите, наличието и сигурността. Тук сме и ние - от управлението на Министерството на образованието “, добави Лазарова.

 Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)

Резултатите от матурата ще излязат на 7 юни

По думите ѝ най-вече зрелостници са избрали да положат матура по британски език – близо 13 000.

„ Следва географията – към 2000 възпитаници, биологията също е желана, както философията и история и цивилизация. Прави усещане и немалкия брой на учениците, полагащи изпит по математика – 1383 възпитаници “, добави зам.-министърката.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР