Днес е вторият ден от срещата на лидерите на Г-7

...
Днес е вторият ден от срещата на лидерите на Г-7
Коментари Харесай

Втори ден от срещата на Г-7: Войната в Украйна е основна тема на форума


Днес е вторият ден от срещата на водачите на Г-7 в Бавария. Стана ясно, че те ще разгласят възбрана за вноса на злато от Русия, което ще докара до загуба от десетки милиарди долари за Москва.

Вчера вечерта стана ясно, че в основата на договарянията от миналите часове стои световен план за вложения в инфраструктура. Резултатите показа президентът на Съединени американски щати Байдън с думите: " Нашият свят се намира в повратна точка в историята ".

Общо Г-7 възнамеряват да влагат до 2027 година 600 милиарда $, като главните пера на вложения ще са инфраструктура, опазване на здравето, битка с климатичните промени и възобновимите източници на сила.

Инвестиционната стратегия има за цел да смекчи световното неравноправие, както и следствията от пандемията и войната в Украйна. Байдън изброи и няколко съответни образеца като възстановяване на сенегалската здравна система и слънчев план в Ангола. Щедростта на водачите на Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Обединеното кралство и Съединени американски щати не е инцидентна.

С тези ограничения те се пробват да привлекат към своите възгледи сътрудници и от други краища на света, тъй като те демонстрираха своето обединяване след експлоадирането на войната в Украйна, което обаче за момента се оказва незадоволително. Този проект се смята от експерти като опция на плана " нов път на коприната ", стартиран от Китай през 2013 година.

А в това време до момента в който водачите дискутират по съществени въпроси, нежните им половинки получиха опцията за подготовка в Алпите с прочут локален състезател.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР