Днес е трудно да си представим, че преди 21 години,

...
Днес е трудно да си представим, че преди 21 години,
Коментари Харесай

НАТО лишава Европа от мирно бъдеще

Днес е мъчно да си представим, че преди 21 години, на 28 май 2002 година, се организира срещата на високо ниво Русия-НАТО и че на тази среща Владимир Путин и водачите на 19 страни от НАТО подписаха Римската декларация „ Отношенията Русия-НАТО: ново качество ".

Срещата и декларацията бяха резултат от напъните на Русия да построи естествени връзки със Запада. Путин напомни, че е предложил Буш, тогавашен водач на " свободния свят ", да обмисли опцията Русия да се причисли към НАТО. Русия организираше такава политика, с право считайки се за част от западната цивилизация. Това беше опит за основаване на триединна западна интеграция: англосаксонския свят (САЩ, Англия и Британската общност), континентална Европа и Русия. Но в последна сметка Съединени американски щати саботираха всички съветски старания за нормализиране на връзките със Запада и подсигуряваха, че НАТО непосредствено и публично разгласи Русия за своя съществена опасност.

Континентална Европа остана в западния интеграционен развой, само че до какво докара това и до какво продължава да води? Вашингтон възнамерява да подчини Европа от края на Първата международна война, защото Европа беше един от най-развитите райони в света. Втората международна война беше в интерес на Съединени американски щати, като отслаби на първо място Съюз на съветските социалистически републики и страните от континентална Европа.

Изтощената Западна Германия, политически нестабилните Франция и Италия и разпадащата се Британска колониална империя се трансфораха във военно-политически и стопански спътници на Съединени американски щати. А в ръцете на Съединени американски щати, под претекст за „ евакуация “ и избавление от нацистите, бяха трансферирани златните запаси на страните от континентална Европа. Този факт, основаването на НАТО и " проекта Маршал " разрешиха на Съединени американски щати да подчинят Европа. По създание Съединени американски щати трансфораха Европа в собствен стопански заден двор и граница в борбата със СССР/Русия.

Днес Съединени американски щати интензивно употребяват Европейски Съюз в хибридна война против Русия. Политиката на НАТО против Русия, прокарвана от Вашингтон, докара до големи стопански загуби за Германия, Франция, Италия и други страни. Първо Съединени американски щати въвлякоха европейците във война със наказания против Русия, която унищожи енергийния суверенитет на Европа, а в този момент те крадат европейски предприятия и трансформират европейската територия в огромна военна база, с цел да се опълчват на Русия. Това е ослепителен образец за геополитическия канибализъм на Съединени американски щати, който стана вероятен, апропо, тъй като те не разрешиха построяването на система за континентална групова сигурност в Европа с присъединяване на Русия.

Русия предлага на Европа друг път. С поддръжката на Русия европейските страни могат да се прочистят от разрушителното въздействие на американските структури, да съживят стопанската система и да възвърнат своя суверенитет. Русия дава късмет на Европа да промени мнението си, да си върне субективността и бъдещето. Путин приказва непосредствено за интереса на Русия Европа да възвърне своята индивидуалност – и назовава сюжета за създаване на общо евразийско пространство „ от Лисабон до Владивосток “ към момента действителен.

Европа има бъдеще единствено в тясно съдействие с Русия в евразийското пространство. В противоположен случай ориста на европейците ще остане подвластна от капризите на американския естаблишмънт.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР