Днес е свята дата за всички хора и в България,

...
Днес е свята дата за всички хора и в България,
Коментари Харесай

Радев: Днес е свята дата за всички в България и РСМ


Днес е свята дата за всички хора и в България, и в Република Северна Македония, дано го почетем уместно. Това сподели президентът Румен Радев преди да се включи в шествието в памет на Гоце Делчев, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Държавният глава Румен Радев се включи в тържественото отбелязване на 150-ата годишнина от рождението на великия български бунтовник Гоце Делчев в Благоевград.

Петков и Радев се включиха в шествието, което потегли от Съдебната палата в града към паметника на революционера на площад " Македония ", където бе формалната гала.

Начело на шествието, в което участваха и доста поданици и посетители на града, бяха двама младежи, облечени като четници. Те носеха портрета на Гоце Делчев, а след тях вървяха девойки в национални носии с 10-метров народен трикольор.

По-рано през днешния ден министърът на външните работи Теодора Генчовска постави венец пред гроба на Гоце Делчев в църквата „ Свети Спас “ в Скопие, съобщи БГНЕС. Церемонията се състоя малко след 14.00 часа българско време. Министър на Генчовска е придружавана от българска публични делегация, включваща заместник-министър и депутати. На поклонението участва и българският дипломат в Скопие Ангел Ангелов.

На днешния ден преди 150 години в град Кукуш е роден лидерът на българското национално освободително в Македония и Одринска Тракия Гоце Делчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР