Днес е световният ден за борба с корупцията. Надявах се

...
Днес е световният ден за борба с корупцията. Надявах се
Коментари Харесай

Йончева: Днес няма по-голяма кауза от борбата с корупцията

" Днес е международният ден за битка с корупцията. Надявах се да видя най-малко на този ден опит от страна на държавното управление да постави старания в тази посока. За страдание, това ще бъде още един ден, в който значими промени ще бъдат отсрочени, обезсмислени или просто заметени под килима.
От години България заема последно място в Европейски Съюз по битка с корупцията. Въпреки опитите на ръководещите да омаловажат казуса, доста от нас са се сблъсквали с разнообразни корупционни практики – от приемането на деца в детските градини, през " почерпката " на редица държавни и публични лица, до огромните публични поръчки ", написа евродепутатът от Българска социалистическа партия.
" В този сложен интервал, в който всяко семейство в България има близки, които се борят с пандемията от COVID-19, корупцията към този момент заплашва в същинския смисъл на думата оцеляването на хората. Българите с съображение се тормозят по какъв начин ще се оправят, освен поради здравната система, която е съвсем блокирала.
Затова и множеството хора нямат доверие в институциите, и това се вижда даже в скептичните настройки в обществото към идното разпространяване на имунизациите против COVID-19.
 Здравеопазването и корупцията са най-големите проблеми в България, показват от института Рего Здравеопазването и корупцията са най-големите проблеми в България, показват от института " Рего "
В социологическото проучване на политическите и електорални настройки, извършено през месец октомври 2020 година от институт „ Рего&ldq...
Днес няма по-голяма идея от битката с корупцията. Надявам се ръководещите един ден да осъзнаят, че най-голямото мерило за национализъм е точно какво си направил в битката с корупцията, корозивна обществото и страната ни.
Разрушаването на престижа на институциите ще провокира самоунищожението ни, в случай че не стартираме да се противопоставяме. Върховенството на закона е и това - правила, които са идентични за всички и се съблюдават.
На днешния ден бих желала повече от всеки път да Ви благодаря за поддръжката и доверието. Българите не заслужават да живеят в най-корумпираната страна в Европейски Съюз. Промяната е допустима и тя зависи от всеки един от нас. "
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР