Днес е Световен ден за безопасност и здраве при работа.

...
Днес е Световен ден за безопасност и здраве при работа.
Коментари Харесай

Намалява броят на пострадалите при трудови злополуки у нас

Днес е Световен ден за сигурност и здраве при работа. Тъжната равносметка е, че страната ни е измежду водещите в Евросъюза по гибел на работното място.

Добрата вест обаче е, че броят на ранените и на смъртните случаи у нас в резултат на трудови злополуки понижава през последните години.

В памет на починалите служащи при трудови злополуки, както и на медици, станали жертва на COVID-19, представители на работодатели и синдикати засадиха дървета в центъра на столицата.

Според Огнян Атанасов от КНСБ относително ниските стойности на трудови злополуки у нас се дължат на обстоятелството, че те не се регистрират изцяло. А от Българската асоциация по труд, здраве и сигурност настояват, че случаите в огромните ни предприятия са надалеч по-малко, в сравнение с в дребните, където постоянно няма и отговорници по сигурност на труда.

" Големите предприятия влагат доста за образуване на безвредни условия на труд защото са под непрестанен надзор. А и са изцяло наясно, че прекъсването даже единствено за един работен ден, поради един човек или поради една машина е голямо разтърсване за всички. При микропредприятията е огромният проблем, защото там има опция за взаимнозаменяемост и на доста места даже нямат регистрирани отговорници по сигурност. Често самият шеф извършва тази служба даже и без да е осведомен ", сподели Борил Ташев от Българската асоциация по труд, здраве и сигурност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР