Днес е рожденият ден на писателя Джордж Р.Р. Мартин, който

...
Днес е рожденият ден на писателя Джордж Р.Р. Мартин, който
Коментари Харесай

Авторът на Песен за огън и лед става на 69

Днес е рожденият ден на писателя Джордж Р.Р. Мартин, който става на 69 години. Бащата на любимците на милиони - Денерис Таргериън и Джон Сноу, е известен най-много като създател на “Песен за огън лед” и сценарист на телевизионната акомодация на поредицата “Игра на тронове”.

Още в детските си години Мартин демонстрира на света, че дарбата му е да написа. Започва да продава на съседските деца своите истории, които не са за обич и феи, а за чудовища. По-късно става буен обожател и колекционер на комикси и стартира да написа фантастични сюжети за някои аматьорски издания. Дипломира се като публицист с бакалавърска и магистърска степен. Преди триумфа на “Песен за огън и лед” - през 1979 година, той се развежда с Гейл Бърник, от която има две деца, и се отдава напълно на огромната си обич - писането.

По-късно се реалокира в Холивуд и става сценарист на фантастичната поредицата на телевизия CBS „ Зоната на здрача “. Работи и като съветник към сериала „ Красавицата и звяра “, още веднъж продуциран от същата телевизионна компания. Изпълнителен продуцент е на кино лентата „ Входове “, филмиран в интервала 1992 - 1993 година, като написа пилотния му сюжет за „ Калъмбия пикчърс телевижън “. Понастоящем Мартин живее в Санта Фе и работи над идващите книги в най-популярната си поредност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР