Днес е постъпило в Народното събрание, с подписите на народни

...
Днес е постъпило в Народното събрание, с подписите на народни
Коментари Харесай

Министър Караджов: АПИ ще може частично да разплати суми, за които претендират изпълнителите

Днес е постъпило в Народното събрание, с подписите на народни представители, план на решение, с което се дава опция на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) да разплати отчасти по договорите настоящ ремонт и поддръжка за изтеклата годината суми, за които се претендират изпълнителите - в частност това е компанията " Автомагистрали - Черно море " АД.

Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов след зреща с компанията " Автомагистрали - Черно море " АД, които стачкуваха поради неизплатени от страната 27,6 млн. лева на пътностроителната компания за осъществен през предходната година ремонт на сектор от автомагистрала " Тракия ". Днешният им митинг обаче беше анулиран, откакто стана ясно, че отрасловият министър ще се срещне с тях.

На второ място се дава опция на АПИ да довърши към този момент започнатите действия по ремонт на доста пътища и обекти в страната, които са незавършени в страната и не може да се оставят в този тип, обясни Караджов.

На трето място се дава опция да продължи АПИ да разпорежда по тези контракти до избора на нов реализатор по новите процедури по Закона за публичните поръчки, които организацията следва да разгласи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР