Днес е последният от серията дни с по-сериозна валежна обстановка

...
Днес е последният от серията дни с по-сериозна валежна обстановка
Коментари Харесай

Последен ден от серията със значителни снеговалежи

Днес е последният от серията дни с по-сериозна валежна конюнктура в страната. На доста места ще превалява сняг, по поречието на Дунав и дъжд, и сняг. Вечерта в множеството региони преваляванията ще спрат. Ще духа до сдържан, в Източна България и по долината на Струма краткотрайно мощен северен вятър, с който ще нахлуе още леден въздух. Максималните температури ще са сред 1° и 6°, в София едвам 1°-2°.

Облачността ще се задържи забележителна и на следващия ден, краткотрайни разкъсвания ще има в Западна България. На обособени места в източните и планинските региони ще превалява слаб сняг. Сутринта ще бъде студено, с негативни минимални температури - в множеството региони м/у минус 6° и минус 1°, на обособени места до минус 10°. И денем ще е най-вече облачно, с краткотрайни разкъсвания в Западна България. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури - сред 3° и 8°.

В планините ще духа сдържан, по билата - мощен вятър от север-северозапад. Около минус 15, минус 14 градуса ще бъдат оптималните температури по високите върхове. Облачността ще е най-вече забележителна и към момента на обособени места ще превалява, към този момент най-вече слаб сняг.

Опасността от лавини, отвън обработените писти в ски курортите остава висока. Днес и видимостта е мощно лимитирана фотографията е от Витоша, от преди час.

Слънчево ще бъде на следващия ден в по-голямата част от Европа. Дъжд ще вали в Ирландия, Шотландия, както и във Франция. Сняг ще превалява в Източна Украйна. Превалявания от дъжд и сняг ще има и на Балканите, само че до края на деня преваляванията на всички места ще спрат, а облачността ще намалее.

У нас, температурите в петък сутринта в по-голямата част от страната ще бъдат под нулата, само че денем ще стартира стопляне, което ще продължи и през почивните дни. Ще бъде и най-вече слънчево, с повече облаци в неделя, когато не са изключени слаби валежи, при тези температури от дъжд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР