Днес е последният ден, в който земеделците могат да подадат

...
Днес е последният ден, в който земеделците могат да подадат
Коментари Харесай

Изтича важен срок за помощи за фермерите

Днес е последният ден, в който земеделците могат да подадат заявките си за финансово подкрепяне в акцията за директни заплащания. Новостите тази година  затрудниха огромна част от стопаните при кандидатстване.

Срокът  за подаване на заявки за дотации в началото беше 30 юни, само че беше публично продължен до 21 юли.
 
Корекциите в крайния период се постановиха поради събитието, че Стратегическият проект се ползва за първа година и земеделските стопани би трябвало да се срещнат с изискванията и метода на използване на новите интервенции, припомня БНР.

За какво могат да получат пари земеделските стопани

Тази година новостите за фермерите  бяха доста – от регистрацията в Системата за електронни услуги, през условието за доказване на " деен аграрни собственик " до новостите в изискванията за кандидатстване по всички интервенции, заложени в Стратегическия проект.
 
 istock istock
Особено драматична  е обстановката за биопроизводителите, които не престават да търсят отговори от агроведомството и  да сигнализират, че не знаят какво да създадат, с цел да заявяват правилно и в точния момент своите имоти и не са сигурни, че ще съумеят да го създадат до  17:30 през днешния ден, когато земеделските служби ще затворят.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР