Днес е последният ден, в който можем да се поправим

...
Днес е последният ден, в който можем да се поправим
Коментари Харесай

Нинова: Днес е последният шанс този парламент да бъде запомнен с нещо смислено

Днес е последният ден, в който можем да се изправим и Народното събрание да бъде запомнен със свястно решение - преизчисляване на пенсиите. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебата по преизчисляване на пенсиите на първо четене.
" Уважаеми български жители, за нас от Българска социалистическа партия най-големият проблем в България, са бедността и неравенствата. Най-основната ни цел е да вършим политики, с които да понижаваме бедността и неравенствата. Уви, след рецесията, те освен че не понижават, а се усилват. Когато се огледа рационално и аргументирано кои хора са най-засегнати от тази беднотия и неравенства, се вижда, че това са възрастните хора, пенсионерите най-много и младите фамилии.
 Зайкова: Милиончетата да си ги сложите в дотацията имате, а нямате пари за българските пенсионери Зайкова: Милиончетата да си ги сложите в дотацията имате, а нямате пари за българските пенсионери
Само преди 10 минути вие гласувахте да си запазите дотацията. Донесохте от девет дерета вода, с цел да докажете, че би трябвало да имате милио...
Ние настойчиво, поредно, а и в този момент сл. Всяка година от предходния парламент, когато се внася бюджет, ние внасяме различен бюджет и различен държавен бюджет, в който до стотинка аргументирано сме пресметнали и предложили преизчисляване на пенсиите. Ама няма избори, има избори - за нас не е значимо. Ние имаме приоритет - бедността и мизерията на възрастните хора ", съобщи още Корнелия Нинова.
Тя акцентира, че Българска социалистическа партия са единствените, които към този момент са го правили през 2008 година и то отново не е било съобразено с избори. " Сега причините на тези в залата, които казвате " Не ". Най-възпитано ще ги дефинира като несериозни, може би заслужават и по-силни думи. Първият мотив, който чухме. Няма мнения на Национален осигурителен институт, Тристранния съвет, уважаеми бюджетари от " Демократична България ", по това предложение, което е внасяно 5 пъти, има 5 пъти събирани мнения на всички виновни институции. 5 пъти тази полемика е водена тук, в Тристранния съвет и в Бюджетна комисия. Ако ви беше забавно, можеше да прочетете тези мнения.
Втори мотив - би трябвало актуализация на бюджета. Е, несъмнено, и за най-елементарно квалифицирания финансист, е ясно, че това не може да стане без актуализация. Питам същия сътрудник Ганев за какво предлагането за решение на Народното събрание, с което да задължим Борисов да направи актуализация на бюджета, стои някъде във вашите чекмеджета и не вижда бял ден? Защо ви е належащо ново държавно управление, с цел да има актуализация на бюджета. Ако това предложение на Българска социалистическа партия беше гласувано и утвърдено, в този момент тук трябваше да бъде Борисов. Кой го избави от това - най-малкото " Демократична България ", тъй като не го внесе ръководителят в комисия? Сериозен човек, специалист, бюджетар, ръководител на комисия да каже, че ще гласоподава 1 милиард и 200 млн. лева единствено тъй като го е боязън от пердах от тъщата, демонстрира нивото на този парламент ", акцентира Нинова, представена от Фокус.
. " Сега от кое място пари? Пари за всичко има. Важно е кой политик и коя партия какви цели си слага ", съобщи още Нинова. По думите й в Сребърния фонд има пари, които са единствено за пенсии. " К акво прави ГЕРБ със Сребърния фонд. Държи го в запаса, с цел да регистрира, че запасът е висок по стойност. Ще забележим, когато почне същинската проверка " , добави Корнелия Нинова. Тя попита има ли воля да се направи това до дъно и да се направи проверка на ръководството на ГЕРБ.
 Отново скандал в Народното събрание - този път на тематика пенсии Отново скандал в Народното събрание - този път на тематика пенсии
Арена на следващ скандал на тематика пенсии стана Народното събрание. Пенсиите, отпуснати до 31 декември 2017 година, да се преизчислят от 1 юли 2...
. Ние желаеме поредно, неотстъпчиво преизчисляване на пенсиите ", съобщи още Корнелия Нинова. Според нея е допустимо и има пари.
" На финала сме на този парламент. За един месец работа, не сме приели нито един закон с изключение на Изборния кодекс. За един месец нито един закон в интерес на хората, в чийто интерес първия ден се клехме. Какво приказва това, че си гледате партийния, персоналния интерес. А тези хора с 300-те лева пенсия? А младите фамилии, останали без работа в рецесията, а бизнеса и дребните компании, които банкрутират - ще чакат.
За един месец нито един закон в полза на хората. Обръщам се към вас, че през днешния ден е последният ден, в който можем да изправим това и да бъде запомнен този парламент с едно свястно решение. Има време да се одобри и на първо, и на второ четене. Стига да има воля, нашата е налице. Законът е пред вас, чакаме гласоподаване ", уточни още Корнелия Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР