Днес е последният ден, в който България може да използва

...
Днес е последният ден, в който България може да използва
Коментари Харесай

Българската петролна и газова асоциация: Рафинерията на "Лукойл" у нас вече работи с неруски петрол

Днес е последният ден, в който България може да употребява съветски нефт за произвеждане на горива. След решение на Народното събрание от на следващия ден дерогацията дефинитивно отпада. Първоначално изключението трябваше да е в действие до края на годината, само че депутатите понижиха доста периода, с цел да не се финансира косвено Русия. От 1 януари беше преустановен и износът на модифицирани артикули. Според сектора това няма да докара до скок в цените на бензиностанциите. Очакванията са те да се задържат към сегашните стойности.
 
По NOVA NEWS ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Светослав Бенчев съобщи, че не се чака внезапно покачване на цените на горивата след отпадането на дерогацията. Той цитира данни, съгласно които има известно покачване през последните седмици в границите на 2% при бензина и 3% при дизела. Това съгласно него са естествени пазарни параметри, които се дължат напълно на цената на суровия нефт.
 
По думите му рафинерията на " Лукойл ” у нас към този момент работи с неруски нефт. Той изрази упования цените на горивата да се задържат в сегашните си стойности. Бенчев уточни още, че зеленият преход ще коства пари, които ще бъдат платени от обществото. " Въпросът е какъв брой бързо и сполучливо желаеме да го създадем ”, счита Бенчев.
 
 Лукойл Лукойл Източник: Zonanews
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР