Днес е последната възможност за покупка на месечна винетка за

...
Днес е последната възможност за покупка на месечна винетка за
Коментари Харесай

Спира продажбата на месечни е-винетки за МПС над 3,5 тона

Днес е последната опция за покупка на месечна винетка за тежкотоварните коли с обща механически позволена оптималната маса над 3,5 тона с краен период на годност 29 февруари 2020 година От 2 февруари се прекратява продажбата на месечните е-винетки, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Промяната е обвързвана с въвеждането от 1 март 2020 година на тол таксуване за тежкотоварните транспортни средства над 3,5 тона. Тежкият трафик ще заплаща на база изминато разстояние при използването на 3115 км автомагистрали и първокласни пътища. Останалите близо 17 000 км от към 20 000 км републикански пътища ще бъдат безвъзмездни за транспортните средства над 3,5 тона.

По същата причина от 24 февруари 2020 година ще бъде спряна продажбата на седмични винетки за тежкотоварните транспортни средства. От 24 до 29 февруари 2020 година за колите над 3,5 тона ще могат да се купуват единствено дневни електронни винетки, чиято продажба ще бъде прекратена в 23:59 часа на 29 февруари.

АПИ предлага на водачите, които заплащат електронни винетки с банков трансфер, да преценяват началната дата на годност на винетките. В случай на покупка с банков трансфер на повече от една е-винетка, в случай че в таблицата има сбъркани данни даже единствено на едно пътно транспортно средство, електронната система за пътни такси няма да може да задейства платените винетки за всички леки или тежкотоварни транспортни средства в нея. В същото време ще бъде генериран PAY код, с който ще може парите да се наредят с банков превод.

За леките коли с обща механически позволена оптималната маса до 3,5 тона остават годни електронните винетки. Цените са непроменени – годишна винетка за 97 лева, тримесечна за 54 лева, месечна за 30 лева, седмична за 15 лева и уикенд винетка за 10 лева. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР