Днес е починал от рак на простатата Лъчезар Лазаров, съобщи

...
Днес е починал от рак на простатата Лъчезар Лазаров, съобщи
Коментари Харесай

Скръбна вест! Почина легендата на Видин батко Лъчи

Днес е умрял от рак на простатата Лъчезар Лазаров, заяви във фейсбук известният диджей Васко Громков.
Мъжът е известен като батко Лъчи и е една от колоритните персони на Видин, трансформирала се в още приживе в легенда. Публикуваме без редакторска интервенция цялостния тест на неговия другар Васко Громков:
„ Научавам, че си е отишъл и Батко Лъчи. Едно от най-колоритните и познати лица на Видин през последния половин век. Може би, финалният представител на изчезващата порода „ градски зевзек”. Човекът, който доближи от изтрещял бачкатор в злокобния „ Цех 100” на Химическия комбинат, до саморасъл артист с моноспектакъл в Драматичния спектакъл. Само при появяването му на сцената, салонът ставаше на крайници и аплодираше с минути.
Толкова доста велики случки има с Лъчи за описване от златните времена на „ Телеграфа” до през днешния ден.
Още от края на 70-те години, Батко Лъчи е неизменима част от всекидневното наличие в „ Телеграфа”. „ Пакостите” му са безкрайни. Веднъж намира едно остаряло дамско портмоне на улицата и измисля жесток проект по какъв начин да натрие носовете на три завладяни софиянки, пристигнали на бар във Видин и държащи се като примадони. Лъчи взема една лъжичка за кафе и отива в тоалетната. А там точно цялостни портмонето с... досещате се каква отходна субстанция. Връщайки се в заведението, минава около сепарето на коконите и сякаш несъзнателно го изпуска да масата им. И след това следи шоуто. С ококорени очи, девойките леко придърпват портмонето с крайник и единствено след минути стартират да пищят като заклани от гадност. Викат и милиция. Лъчи е задържан под бурните аплодисменти на целия бар.
Като служащ в отровния „ Цех 100”, фантазията му е да си изкове самурайски меч!?!? И след месеци твърдоглав труд отвън работно време, най-сетне съумява. Решава да се похвали на сътрудниците си по-доста ексцентричен метод. Съблича се чисто гол, с цел да се къпе в общата баня след промяна, в която множеството служащи са от ромски генезис. Лъчи излива върху себе си една кутия алена багра и влетява в банята с меч в ръка и крещейки нещо на фиктивен японски. Паниката е тотална! Голи роми се изнасят пищейки от помещението. Разбира се, санкционират грубо по длъжностен път, смелия Самурай!
В края на 80-те по време на режимите на тока, до момента в който чакахме по 2 часа на свещи в „ Телеграфа”, с цел да продължа с дискотеката, Батко Лъчи рецитираше 100-те куплета на одата за „ Кънчо П****деров”, против почерпка от няколко чаши водка. Изключително сюреалистична конюнктура. Нещо като циничен спектакъл за пияници в механа.
След свалянето на Краси Рангелов от директорския пост в Театъра, мигновено отстраниха и неговото изобретение и непосредствен другар Лъчи. Веднъж го видях, че лепи афиши за концерт на чалгаджийката Кали. Бяха го наели против мижаво възнаграждение, с цел да изкара някой лев. Закоравелият хевиметълист, лепеше псувайки гръмогласно постерите из центъра на Видин, а най-после плюеше звучно върху тях. Епично!
В по-нови времена започнахме да го назоваваме Инспектор Лазаров. Този прякор го внедри нашия общ другар, съдията Габи Йончев. В съда се гледало някакво безумно дело за кражба на дърва за огрев от селски двор. Крадецът твърдял, че дървата са ги отнесли извънземни, тъй като видял светлини на летяща паница над селото. Лъчи бил в залата. По едно време на съдията му писнал целия фарс и споделил нещо от сорта, че щом обвинения твърди за съществуването на извънземни, които крадат дърва от дворовете, в залата има експерт по НЛО – Инспектор Лазаров и поканил Батко Лъчи, да опише по какъв начин наподобяват тези пришълци и какви звуци издават. Нали се сещате какво шоу е последвало?
Друг от обичаните номера на Батко Лъчи беше да си набележи някой очевиден подрастващ наркоман на „ Бебешка среща” и да завърже „ професионален” диалог с него, питайки го друса ли се... с нишесте и нишадър!?!? Защото той персонално употребил единствено тази композиция и изпадал в „ трансмисия”! Припадали сме от смях! Велик беше, популярен!
Когато бях „ поръчан” преди 17 години, откакто се възвърнах, Лъчи ме срещна и ми сподели: „ Не губи вяра! Ти си следващата жертва на криворазбраната българска народна власт. Всеки ще мине по реда си в нея. Днес си ти, на следващия ден ще съм аз, след това някой различен!”.
Мога да описвам за Лъчи с дни. Синът му „ Рамбо” отрасна по моите нощни заведения. Живееха много тежко и оскъдно в последните две десетилетия. Нямам детайлности по какъв начин и от какво си е отишъл, само че Видин изгуби една от последните си същински градски Легенди.
Почивай в мир, малък Великане! Почти никой не помни към този момент някогашните кметове на Видин, само че ти сигурно в никакъв случай няма да бъдеш пропуснат! “, написа в трогателния пост Васко Громков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР